Изпълнителят на падналата изолация: Срам ме е, не съм спал от притеснения!

7
Строителят оправда лошото изпълнение с влизане в болница
Строителят оправда лошото изпълнение с влизане в болница Снимка: Забелязано в Пловдив / Фейсбук

Строителят оправда лошото изпълнение с влизане в болница

"Ще ремонтираме и ще поставим нова топлоизолация за наша сметка."

Това заяви собственикът на фирмата, която е направила санирането на блок 11, което падна върху детската площадка в пловдивския район "Тракия" вчера заради силните пориви на вятъра, предаде агенция "Фокус".

Той сподели, че проблемът е в силния вятър. На въпрос дали е направил ремонта качествено и съобразно всички изисквания, той отговори по следния начин:

"Да ви кажа, аз тая работа не я работя от вчера, минах през обекта, където е станал проблемът. На места дюбелите са изтървали, на места дори са се скъсали и половината са останали в панела, а другата половина е хвръкнала. Много са причините. Най-големият проблем е, че не можахме да запечатаме калкана както трябва, защото влязох в болница за операция по спешност, хвана и лошо време зимата и оттам е тръгнал целият проблем".

Строителят обясни, че след като се изчистят боклуците, ще се подготви калканът наново, за да се монтира топлоизолацията. Това обаче ще стане, след като се оправи времето и се възстанови, като ще бъде изцяло за негова сметка.

"Вината е моя, клиентът не е виновен, че аз съм се разболял и съм влязъл в болница", коментира той и сподели, че не може да посочи на каква стойност са щетите, тъй като има нови цени на материалите. Изолацията е била изпълнена от алпинисти, като този път (бел. ред. - на поправката) дори ще се "престараят" с дюбелите.

"От 2004 година работя и за първи път ми се случва подобно нещо - за първи път ми се отлепя топлоизолация и не мога да си позволя това да стане втори път."

На другата част на блока, която също е санирана от същата фирма, ще бъде направен оглед, но след като стихне времето, обеща строителят.

"Ще направя всичко възможно този резил да не се повтори, защото за мен това е голям резил и просто ще дам всичко от себе си, след като се възстановя, да го направя по-най-бързия начин. Дори ще го правим под надзора на районния архитект, ако трябва. Срамът ми е много голям, от притеснения не съм спал снощи. Трябва да направя всичко възможно да се изчистят тези боклуци, радвам се, че няма пострадали хора и деца, защото човешкият живот не може да се върне", заключи строителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    777
    Мошеници
  • 6
    5
    селянин
    дрън-дрън
  • 13
    4
    Брачет
    Къса клечка понякога номерата не минават .сега преглед на всички обекти които си правил щот бате те ще са същото дередже .Ама споко то държава нема бе брачет Бат Бойко ще се върне ама несе знай Ама да ти върне върне тва дето си му дал щот иначе нямаше да правиш икономий .
  • 18
    3
    Русенец
    То Ениманев е гърне на всяка мерудия. Сега и да депутат драп. Не се наречени този с болните амбиции.
  • 29
    2
    русенец
    То и изолацията на блок Лидер в Русе е без дюбели защото те струват пари. Блокът е построен от фирма на Красимир Иванов Ениманев, изявяващ се като професор и преподавател по няколко дисциплини. Та, ениманевци в Булгаристан колкото щеш!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари