Изненадваща визита на Володимир Зеленски в Полша

1
Украинският президент награди двама доброволци
Украинският президент награди двама доброволци Снимка: Facebook

Украинският президент награди двама доброволци

Изненадваща визита на украинския президент Володимир Зеленски в Полша - след седмица на напрежение между Киев и Варшава, предава NOVA. Тонът между двете съседни страни се изостри, след като Полша отказа да послуша Европа и да вдигне забраната за внос на украинско зърно. Пред ООН Володимир Зеленски обвини съседите си в лицемерие, а те заплашиха да спрат оръжейните доставки за страната му.

Полският президент Анджей Дуда опита да смекчи тона и обяви, че зърненият спор няма да повлияе сериозно на отношенията между двете държави. Но в Полша, на връщане от презокеанската си обиколка, Зеленски не се срещна с никого от държавните мъже. В граничния град Люблин той награди полски парамедик и журналистка - за приноса им в помощ на страната му.

"Мисля, че всякакви предизвикателства по нашия общ път са нищо в сравнение със стабилността, която имаме между нашите народи. Благодарен съм ви за това. Гордея се, че Украйна има такива приятели", подчерта Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари