Изкуствен интелект разпознава зараза с КОВИД-19 по гласа

0
Точността на технологията е сравнима с тази на бързите тестове
Точността на технологията е сравнима с тази на бързите тестове

Точността на технологията е сравнима с тази на бързите тестове

Учени от университета на Маастрихт, Нидерладия, са разработили софтуер, който може да замени бързите тестове за откриване на КОВИД-19, съобщи Юрикалърт.

Той е оборудван с изкуствен интелект, който разпознава болестта по човешкия глас. Точността на технологията е сравнима с тази на бързите тестове.

За обучението на изкуствения интелект са използвани аудиозаписи на 4352 души, 308 от които са били заразени с коронавирус. В допълнение към гласа, в приложението са били заредени звуци от дишане през устата и кашлица.

Ако даден човек е бил болен от КОВИД-19, изкуственият интелект е открил това с 89 процента точност. Със същата точност той е разпознал отрицателни случаи.

Изкуственият интелект вече е анализирал гласовите записи на повече от 36 000 души. По-нататъшната работа ще помогне да се повиши неговата ефективност и да започне използването му в диагностиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари