Изграждат зелена зона за отдих в подлеза на кръговото в Русе

1
Планирано е за следващата година
Планирано е за следващата година

Изграждат зелена зона за отдих на кръговото кръстовище в Русе

Това ще стане по пилотен проект, в който участват още 7 общини. Целта е приспособяване към климатичните промени в градска среда, предава КИС 13

Ако дейностите по проекта постигнат необходимия ефект, се предвижда мярката да може да се приложи и на други места в града.

За община Русе най-застрашаващата заплаха от климатичните промени в градска среда е ефектът на т.нар "топлинен остров". Затова ще бъде приложена иновативна мярка, която да предпазва от рисковете, свързани с него.

Очаква се дейностите да се реализират през следващата година.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Orthodox
    Впрочем, ако си спомняте, на първоначалния рендер на проекта имаше дървета, засадени в шестте кръга по пешеходната зона долу. Това беше може би единствената значима разлика между проекта и готовия обект. Не зная от какви съображения постъпиха така (може и да има основателни причини), но ако дърветата ги имаше, щеше да бъде по-сенчесто и зелено, тоест по-приятно и да минеш през подлеза, и да поседиш на някоя пейка в него.
  • 6
    4
    Леле
    "Страотна идея"! Личи си, че са мислили с подметките на обувките.
  • 12
    3
    colibri
    Според мен идеята за зелени зони в града е добра, но не мисля , че това е най-подходящото място на този пилотен проект. От статията не става ясно-кой ще изготви проекта,кой ще го финансира,кой в крайна сметка ще го изпълни?
  • 27
    2
    Пенчо питанката
    Пак някой не мисли с главата си! Там е най - интензивния трафик, мръсен въздух и прах - кой иска да почива в такава среда. Да реализират подобна идея на кея, където вече и гущерите изчезнаха!
  • 22
    1
    русенка
    Зелена зона за отдих в подлеза на кръговото или горе около него? За да се дишат изгорелите газове на автомобилите при това натоварено кръгово? Оставам без думи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари