Изграждането на ВиК трасе създаде проблеми с тока и водата в квартал “Здравец Изток“

5
Водоподаването ще бъде пуснато още в обедните часове днес, като в момента се извършват заваръчни дейности
Водоподаването ще бъде пуснато още в обедните часове днес, като в момента се извършват заваръчни дейности Видео: Русе Медиа

Спирането на водата в квартал “Здравец Изток“, свързано с изграждане на отклонение на магистрален водопровод към УМБАЛ „Медика“, ще бъде за кратко, увериха извършващите ремонта

Според тях водоподаването ще бъде пуснато още в обедните часове днес, като в момента се извършват заваръчни дейности, след което водата ще тръгне отново, уточняват от Русе Медиа.

Наред с екипа на ВиК в района е започнала изкопна дейност и на служителите на Енерго Про за допълнително разкриване на кабела, който пострада вчера при дейностите по новото трасе на ВиК. Става дума за 10-киловолтов кабел, с който е изграден енергийният пръстен на Русе между трафопостовете. С прекъсването му е спряно протичането на ток между два от трафопостовете, при което се е наложило да се направят временни връзки за възстановяването на електрозахранването.

Предстои на място да се замери лабораторно кабела в участъците преди и след пробива и според показанията ще се прецени каква част от високоволтовото подземно трасе да бъде подменена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари