Издирват Бирмата за участие в престъпна група

1
Евлоги Станоев и двамата му синове - Георги и Антон, са обвинени за производство на нелегални цигари
Евлоги Станоев и двамата му синове - Георги и Антон, са обвинени за производство на нелегални цигари

Евлоги Станоев - Бирмата и двамата му синове - Георги и Антон, се издирват като участници в престъпна група за производство на нелегални цигари.

Тримата са обвинени задочно от прокуратурата, обяви шефката на спецпрокурорите Даниела Начева. По данни на разследването един от тях е напуснал България, информира 24 часа.

Тя каза, че бандата се състои от 9 души, като трима от тях са задържани по първоначално разследване в Пловдив. Другите шест, сред които и Бирмите, са се занимавали с финансирането на фабриките за нелегални цигарил - на четирите фабрики за цигари, открити през август в страната. "Организирали са така, че помещенията във фабриките да отговарят на условията за живот на работниците, без да е необходимо те да излизат от тях и да имат достъп с външния свят", каза прокурор Начева.

В петък разследващите са иззели много наброй документи, пари, които тепърва ще анализират. Проверява се дали имат връзка ресторантите "Бест" и "Везувий" с търговията с нелегални цигари.

Прокурор Начева уточни, че при акцията са намерени 40 тона незаконен тютюн и над 50 хил. кутии цигари. Освен тримата Станоеви, се издирва и друг участник от престъпната група.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари