Издирват българин за брутално убийство на козметичка

0
Според криминалистите Роска е издъхнала в адски мъки около денонощие преди намирането на трупа
Според криминалистите Роска е издъхнала в адски мъки около денонощие преди намирането на трупа

Българин на 32 години се издирва в Кипър за бруталното убийство на красива козметичка в столицата Ларнака.

Пламен Цветков обаче е в неизвестност и кипърската полиция ще иска съдействие от Интерпол.

Тялото на 36-годишната Даниела Роска е открито в дома й още на 31 ноември миналата година. Молдовката работела като козметичка в Ларнака, където се преселила седем години по-рано. Според криминалистите Роска е издъхнала в адски мъки около денонощие преди намирането на трупа.

Тя е била бита продължително време, за което свидетелства кръвта по спалнята, дивана и килима. След което е зарязана, вързана с кабел. Той преминавал и през гърлото й и след около четири часа младата жена се задушила, пише "България днес". Ченгетата така и не откриват ключовете от апартамента, както и мобилните телефони на жертвата.

Криминалистите започнали разследване, но първоначално ударили на камък. Разпитите на всякакви хора, познавали Даниела, обаче продължили досега и в крайна сметка за престъплението е задържан 31-годишният българин Даниел Славчев.

Направените експертизи показали, че върху кабела, с който била вързана блондинката, имало негово ДНК. Освен това по времето, когато е станало убийството, мобилният му телефон е бил именно в района, където е апартаментът на молдовката. Славчев твърди, че няма нищо общо със случая, но въпреки това е задържан за 6 денонощия с постановление на Окръжния съд в Ларнака. Криминалистите смятат, че не той, а друг наш сънародник е пребил и вързал Даниела - 32-годишният Пламен Цветков. Разследването показало, че той си е събрал внезапно багажа и е напуснал Кипър два дни след убийството.

Дори най-близките му нямали представа какво е продиктувало спонтанното му решение. По неофициална информация близка приятелка на Даниела е разбрала за случилото се с нея и се е готвела да отиде в полицията. Пламен първо я заплашил, след което й предложил 6000 евро, за да мълчи. Тя отказала, а българинът духнал от Острова на Афродита. Жената, която е защитена свидетелка, разказала, че преди убийството Пламен Цветков е бил сложил GPS проследяващо устройство на колата на Даниела.

За Цветков е издадена европейска заповед за арест.

В страницата на Интерпол за търсените с червена бюлетина обаче все още не фигурира български гражданин, искан от Кипър.

Връзките на Цветков и Славчев са доказани от многобройните разговори между двамата, най-вече по времето на убийството. С това бил "закован" арестуваният, тъй като той твърдял, че отдавна не е виждал Пламен Цветков.

Мотивът за престъплението не се коментира от кипърската полиция, но неофициално се предполага, че единият българин е имал връзка с молдовката. Даниела искала да скъсат, но той отказал. Тя го заплашила, че ще разкаже на близките му пикантерии от личния им живот и той тогава решил да се отърве от нея, като поискал съдействие и от своя сънародник.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари