Избрани моменти от „Писта Русе”

9
Националeн шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут – „Писта Русе”
Националeн шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут – „Писта Русе” Видео: Aero Photo Video

Хиляди русенци и почитатели на високите скорости се събраха край пътен възел „Христо Ботев“, за да се потопят в атмосферата на надпреварата "Писта Русе" – кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта.

Освен 33-мата майстори на волана, които застанаха на старта в трите групи на състезанието, допълнителен адреналин за публиката, копнееща за „мирис на бензин и изгоряла гума“, донесоха рокерите от русенските клубове, членовете на клуба по мотокрос и майсторите на дрифта, които се включиха в съпътстващата програма. Най-много аплодисменти събраха двамата 4-годишни членове на клуба по мотокрос, които демонстрираха майсторско управление на мотоциклет.

„Черешката на торта“ бе българският участник в GT-сериите, суперколата SIN R1 RS, която за първи път бе представена в нашия град, а специално този модел – за първи път и в България. Любителите на високите скорости имаха възможността и да се повозят в нея, чрез „ринг такси”. Зад волана на SIN R1 RS, която изпълняваше и функциите на пилотен автомобил, беше Росен Даскалов.

Състезанието протече в по 2 манша за трите състезателни групи. Сочените предварително за фаворити в надпреварата в групата на „расовите“ автомобили Константин Маршавелов и Румен Дунев не можаха да завършат състезанието.

Пламен Камбуров с "Мицубиши Лансер" спечели третия кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут - "Писта Русе", в най-мощния клас "Макси".

Втори след него се нареди Ивайло Христов с „ВАЗ 2105″, а трети остана Атанас Божилов с „Хонда Сивик“. Сочените предварително за фаворити в надпреварата Константин Маршавелов и Румен Дунев не можаха да завършат състезанието.

Втори след него се нареди Ивайло Христов с „ВАЗ 2105″, а трети остана Атанас Божилов с „Хонда Сивик“. Сочените предварително за фаворити в надпреварата Константин Маршавелов и Румен Дунев не можаха да завършат състезанието.

В най-масовия клас „Спорт“ победител стана Слави Рупчев с „ВАЗ 2105″, следван от Огнян Младенов и Димитър Пенчев. В клас „Туринг“ първи е Станислав Паришков с „Опел Кадет“, втори стана Ангел Григоров, а трети – Цветомир Цанков. Пилотите от всяка серия се състезаваха в два манша по 20 минути на трасе със сложна конфигурация от четири леви и още толкова десни завоя, спускане и изкачване. Общата дължина на една обиколка на „Писта Русе“ бе 2700 м.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари