Изборните машини може да закъснеят за изборите

0
Ден преди изборите стартираха проблемите свързани със състава на секционните избирателни комисии и с машините за гласуване
Ден преди изборите стартираха проблемите свързани със състава на секционните избирателни комисии и с машините за гласуване Снимка: bTV

Ден преди изборите стартираха проблемите свързани със състава на секционните избирателни комисии и с машините за гласуване.

"Машините за гласуване ще бъдат доставени във всички секции, но няма да бъде спазен графикът", каза председателят на РИК-Хасково Веселина Тенчева. 347 машини били доставени с камион от София, но той се загубил - МВР издирвало до късно снощи къде е спрял камионът. Накрая - малко преди полунощ, го намерили паркиран на частен паркинг. След това се появил нов проблем - машините трябвало да бъдат разтоварени, натоварени на микробуси и разпратени към секционните комисии. "Проблем е раздаването на машините, няма какво да се лъжем, да се заблуждаваме. Не достигат микробуси на "Сиела", добави председателят на РИК-Хасково Веселина Тенчева, предде вестник Сега.

Десетки сигнали са получени в Районната избирателна комисия в Благоевград за нарушен график в доставката на машини за гласуване. Освен това в последните дни е променен над 70 процента съставът на секционните комисии в региона.  Фирмата-доставчик на машините за гласуване е предоставила график, който в повечето общини се е припокривал с този за получаване на изборните книжа. Представители на секционните комисии чакали с часове  доставката на машините, потвърди председателят на РИК адв. Мартин Бусаров. 

Другият сериозен проблем, който със сигурност ще се отрази на изборния процес, е  масовата смяна в съставите на секционните избирателни комисии.

Рекордьори са общините Благоевград, Петрич, Сандански , Гоце Делчев и Разлог.

В една от секциите в ОУ „Св. Климент Охридски“ в плевенското село Буковлък председателят на СИК се отказа да изпълнява длъжността и бе заменен от член на комисията. В училището бяха доставени машини за гласуване, но при една от тях се появи технически проблем – батерията не работи. Трябва да се постави нов кабел, а диагностиката показва, че машината все пак е в изправност. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари