Избиват ни по улици и паркове, а полицаите удобно подпират кафенетата!

7
Защото основната им цел е охраната на управляващите
Защото основната им цел е охраната на управляващите Снимка: Канал 3

ПРЕСТЪПНОСТТА СЕ ОРГАНИЗИРА В ДЪРЖАВА

Поредното убийство - този път на разследваща журналистка. Затова и отзвукът в обществото е много силен. Причините могат да са различни, истината вероятно няма да я узнаем. Но убийството предизвика и размисъл какво се случва със сигурността на гражданите?

Защо никой не ни пази?

Защо нито един българин не е сигурен за живота и телесната си неприкосновеност, докато ходи дори през деня през централните градски улици?

Защо нито един българин не е сигурен, че няма да бъде ограбен, докато спи?

Защо нито един българин не е сигурен, че няма да бъде убит за няколко левчета?

ЗАЩО?

ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА?

Това е основният въпрос! Защото ако полицията си вършеше работата, ако имаше редовни патрули по маршрута, по който, както се разбра минават доста хора, ако разследванията на полицията водеха до незабавни и адекватни резултати, престъпността нямаше да е в такива огромни размери.

Убити деца, жени, мъже, старци, дори не отчитаме черната статистика, всяко чудо е за три дни. Престъпленията в България ВЕЧЕ НЕ ВПЕЧАТЛЯВАТ НИКОГО!
Запален паметник на културата, по случайност прехвръкнал огън през две сгради в трета? Виновен клошар….Пожар в „Царските конюшни“….виновен…или май още не намериха подходящия клошар?

Дете блъснало злонамерено джипът на кмет…..някой нещо откраднал, ама какво са няколко милиона….някакви мафиоти управляват държавата, но пък нали престъпник е само този, който е осъден с влязла в сила присъда! 

Само където и съдебната система плавно се превръща в придатък на мафията. Осъден политик? Осъден виден бизнесмен? Мечти…

Но хората се интересуват от това, което ги засяга непосредствено – да могат да изпратят децата си на училище и да са сигурни, че ще се приберат живи и здрави, да могат жените да се приберат по тъмно в центъра на голям град и да са сигурни, че няма да ги оберат, изнасилят или убият, да бъдат сигурни хората, че никой няма да се вмъкне посред бял ден в дома им и да изнесе всичко….

Носталгията по онези „комунистически“ времена до голяма степен се дължи и на липсата на елементарна, физическа сигурност. Защото тогава, въпреки по-малката численост на милицията и по-голямата на населението, милиционери имаше навсякъде, патрулите през нощта постоянно обикаляха, в градините и парковете редовно патрулираха….а когато имаше подобно престъпление, цялата милиция беше на крак и много, ама много бързо го разкриваха. И хората, въпреки недоволството, знаеха, че държавата ги защитава!

А сега ни избиват по улици и паркове, а полицаите удобно подпират кафенетата. Защото основната им цел е охраната на управляващите. Кадърните разследващи полицаи са затрупвани с бюрократична работа и недопускани до управлението на полицията. Защото гарван гарвану око не вади!

Защото в една нормална държава, дори само намек за съмнение, че предлаганият за министър на вътрешните работи човек е работил за мафията, не само щеше да стопира кандидатурата, но и да предизвика разследване на връзките и миналото му! Тук обаче е един от многото.

Премиерът – Слънце! Някакви слухове, на които не искаме да вярваме – за канали за контрабанда, наркотици, убийства, изнудвания, някакви твърдения на злонамерени врагове, че лично е изстрелял снаряда срещу Чората, някакви твърдения за някакви милиарди от комисионни? Въпрос – в коя нормална държава подобни съмнения няма да доведат до разследване и съд?

КОГАТО МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ, ОМЕРТАТА Е ЗАКОН, А ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО – НАЧИН НА ЖИВОТ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ – НАШИ ХОРА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПОРЪЧКИ! СТИГА ДА СИ ПЛАЩАТ ПРОЦЕНТА НА КОГОТО ТРЯБВА!

А НА НАС НИ ОСТАВА ИЛИ ДА СЕ ЗАЩИТИМ – СРЕЩУ СИСТЕМАТА, ИЛИ ДА НИ ИЗБИЯТ!

Бог да пази България!

Автор: Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари