Избират ръководител на Районния съд в Русе

0
През започващата утре седмица ще бъде избран нов административен ръководител на Русенския районен съд
През започващата утре седмица ще бъде избран нов административен ръководител на Русенския районен съд Снимка: Дарик Русе

През започващата утре седмица ще бъде избран нов административен ръководител на Русенския районен съд. Това ще стане на 23 юли, четвъртък. Кандидатите са трима – съдиите в РРС Пламен Ченджиев, Велизар Бойчев и Елена Балджиева.

Пламен Ченджиев е работил основно като съдия, два пъти е бил зам.-председател на Районния съд в Русе, също така е заемал и длъжността съдия-изпълнител. За период от 5 години е бил адвокат. Юридическият му стаж е общо 21 години.

Велизар Бойчев е с 16 години юридически стаж, който е натрупан също на съдийски позиции.

Единствената дама, която кандидатства за административен ръководител на РРС, е съдия Елена Балджиева. Тя е със 17 години юридически стаж, като за кратко е била юрист в РИТ-Русе, след това следовател в продължение на седем години. От девет години е съдия в Районния съд в дунавския град.

Избор на нов ръководител на институцията се налага, защото през юни изтече вторият петгодишен мандат на досегашния председател на РРС съдия Венцислав Василев.

Председател ще бъде избран и в Районната прокуратура в Бяла. Единственият кандидат е настоящият районен прокурор Трифон Владов. Той е със 17-годишен юридически стаж, бил е следовател и прокурор в Бяла, като от 2006 г. до 2010 г. е бил зам.-районен прокурор, а от 2010 до сега районен прокурор на Районна прокуратура – Бяла. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари