Иво Пазарджиев иска извинение от председателя на ЕП Роберта Мецола

2
Поводът е наказателната процедура срещу евродепутата Ангел Джамбазки, заради жест, квалифициран като нацистки
Поводът е наказателната процедура срещу евродепутата Ангел Джамбазки, заради жест, квалифициран като нацистки

Председателят на Общинския съвет и член на Организационния съвет на ВМРО Иво Пазарджиев изпрати писмо до Европарламента по повод започването на наказателна процедура срещу зам.-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки заради жест, квалифициран като нацистки

Писмото е подписано от Пазарджиев в качеството му на гражданин на Република България, информира Епицентър.бг

„На проведеното пленарно заседание на 17.02.2022 г. председателстващата Пина Пичерно неправомерно обвини българския представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки, че е използвал нацистки поздрав в пленарната зала. В последствие, без да е разгледала случая и материалите по него, Роберта Мецола, председател на Европейския парламент, си позволи да създава внушения и на практика даде ход на една фалшива новина. Несправедливо тя квалифицира жеста на Джамбазки като нацистки поздрав и обяви започването на процедура срещу него.

Като гласоподавател на г-н Джамбазки, настоявам за извинение от г-жа Мецола и г-жа Пичерно!… Както в исторически план, така и днес, България е пример за етническа толерантност. За нас различните етноси никога не са били проблем, а богатство! Ако обаче в Европа има нации, които все още чувстват историческа вина по различни теми, нека не се опитват да я изкупуват като изкуствено търсят враг, на чиито гръб да се упражняват с антифашистка реторика!“, пише в писмото си Пазарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    МАРИЯН ДИМИТРОВ
    В сниманото писмо има само лични данни на г-н Иво Пазарджиев. Правото на защита на личните данни е лично право и очевидно е, че г-н Пазарджиев е преценил, че не се нуждае от такава защита!
  • 1
    3
    любопитен
    Искам да попитам дали г- Пазарджиев е запознат с правилата за защита на личните данни. Ако не е запознат, което е явно, по-добре е да потърси юридическа помощ от истински квалифициран адвокат или поне юрист. Ще му е от помощ и в негов интерес. Този въпрос задавам и към редакцията на Дунавмост. В сниманото писмо има редица лични данни, които са под законова закрила. Интересно ми е как би реагирала комисията за защита на личните данни? Жалко, че в Русе има юридечески техникум към ВИММЕС
  • 6
    2
    Избирател
    Този подчовек Иво Пазарджиев не си пие Циклон Бе-то.......
  • 4
    1
    Русенец
    Толерантност, толерантност........ Леля Веска я заплодиха 5-6 пъти, щото беше много толерантна и към шофьори, и към общаци, и към пазачи....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари