Иво Пазарджиев беше специален гост на дебати на немски език в Дойче шуле

0

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше специален гост на традиционните за Дойче шуле дебати на немски език

Проектът за международни младежки дебати на немски език се организира от Гьоте-Институт, Централната служба за обучение в чужбина към Външното министерство на Германия, няколко фондации и се провежда в 14 европейски държави от Централна и Източна Европа. Дебатите се организират на училищен, регионален, национален кръг и завършват с международен финал. Целта на проекта е да подтикне младите хора в Европа, изучаващи немски език на ниво В2/С1, към критично отношение по важни и актуални теми за училището и обществото, да подобри техните умения за аргументация и за свободно изразяване, да подпомогне изграждането на мислещи и толерантни млади хора.

Иво Пазарджиев се обърна към учениците от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ с думите, че самият той е възпитаник на това училище и е убеден в знанията и възможностите, които всеки може да придобие именно тук. А дебатите са само още един начин за усъвършенстване.

„Пожелавам ви да останете в Русе, да се развивате в България и точно вие да бъдете следващите, заемащи обществените позиции в града. Винаги съм казвал, че започвайки работа в общинска администрация или в Общинския съвет, човек трябва да знае и може, а не тепърва да се учи. Работете върху себе си и не забравяйте откъде е започнало всичко“.

Учениците Денислав Димитров, Алекса Ангелова, Павлина Димитрова, Мартин Алатов от 11 клас и Лъчезар Борисов, Ренета Маринова, Вихра Македонска, Николай Нешев от 10 клас представиха два дебата по темата: „Трябва ли да бъдат премахнати оценките в училище?“. Пред журито в състав Петя Великова, Нели Праматарова и Арзу Мехмед – ученичка от 12 клас, дебатьорите представиха своите гледни точки по темата, изразиха активна гражданска позиция, защитена с аргументи. Координатор и треньор на дебатите по немски е Сияна Мандажиева, ст. учител по философия.

Сред присъстващите беше и Петя Лазарова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия.

Водещи на дебатите бяха Александра Калинова и Даниела Пенева от 10 клас, а секундант беше Ивет Павлова също десетокласничка. В края на състезанието бяха излъчени тримата финалисти – Алекса Ангелова, Денислав Димитров и Мартин Алатов, които ще участват на регионалния кръг от състезанието в гр. Ловеч. Те получиха грамоти за участие и награди, връчени от директора на училището Искра Иванова.

В края на дебатите председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев покани всички желаещи да се докоснат до работата на общинските съветници на посещение в администрацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Русенлия
    Какво ни занимавате с този помияр?
  • 8
    2
    Мунчо
    Защо не са го изгонили?
  • 7
    1
    Пазете учениците
    Пазарджията да не опердаши пак някой ученик, както в Руската гимназия за което беше осъден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари