Иво отново усети адреналина в кръвта!

0
Мотор за хора с увреждания връща свободата и спортния дух на хората с двигателни проблеми
Мотор за хора с увреждания връща свободата и спортния дух на хората с двигателни проблеми Видео: БНТ

Любопитен модел на мотоциклет, предназначен за хора с двигателни проблеми беше тестван за първи път на летищната база край Сапарева Баня.

Моторът е единствен засега у нас. Разработка е на група ентусиасти и е прототипен вариант на съществуващи вече в света подобни машини. Идеята е хората с двигателни проблеми отново да усетят спортния дух и адреналина.

След задължителния инструктаж за управление на мотора, първи тежката машина днес изпробва Ивайло Петров. След тежък инцидент мъжът останал инвалид. От тогава не се е качвал на мотор.

Ивайло Петров: Страхотно е усещането, усещането за свобода, който не е карал мотоциклет, той не може да разбере за какво говориме.
Евгения Кусева - фондация „Adrenaline Dream Team“:Това че сме в колички и имаме някакъв проблем, не би трявбало да ни спира да се забавляваме, да мечтаем и да искаме да летим.

На пръв поглед моделът на мотоциклета изглежда като всички останали, различното обаче са вградените екстри, които позволяват да бъде лесно управляван от хора с двигателни проблеми.

Любомир Василев -„Adrenaline Dream Team“: Има колела, които падат всъщност надолу, когато се спира мотора, заместват краката да се подпира мотора, им а автоматичен шифтър, който е изнесен горе за превключване на скоростите.

Предстои моделът да бъде доусъвършенсван. Към него вече има огромен интерес.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари