Иво Инджев за Петков и Василев: Разочарован съм от онова, което не чух от тях

0
Нищо от обявената програма на новия проект не подсказва, че Петков и Василев ще се борят за превес на прозападните нагласи, което означава да се противопоставят храбро на проруското статукво
Нищо от обявената програма на новия проект не подсказва, че Петков и Василев ще се борят за превес на прозападните нагласи, което означава да се противопоставят храбро на проруското статукво Снимка: БГНЕС

Бях обещал, че ще коментирам неродения проект на Кирил Петков когато Неродения Петко се роди

И ето че той проплака днес. “Добре дошъл на този свят”, казваме в такива случаи на бебето, пише Иво Инджев в своя БЛОГ.

Бебето обаче трябва да проходи в политиката веднага – точно като някои тревопасни. Ако не се изправят, ако не могат да тичат достатъчно бързо и ако нямат защитата на стадото стават лесна плячка за хищниците в саваната. 

Нашата савана не е по-различна от африканската в това отношение. Не знам дали новородените политици си дават сметка за това. Давам пример със себе си - не от нескромност, а защото ми се вижда показателно.

До вчера бях страничен и напълно доброжелателен спрямо тях  коментатор. Не ми харесва(ше) болшевишкият и твърде тъп начин, по който ги атакуваха превантивно. Защото били от Харвард, пък Кирил Петков даже имал и голям апартамент в центъра на София.

Днес обаче те минават в друга категория и трябва да очакват да бъдат обсъждани като политици. Вече не става дума за заяждане с биографиите им, а за битката да отговорят на създадените от тях очаквания. Няма да е лесно и не съм сигурен, че образът им ще се радва на възходящо развитие в очите на избирателите.

Проплакването на проекта им под названието “Промяната продължава” на пръв поглед би трябвало да ме зарадва като анализатор, който от години поставя под съмнение разделението на българите на леви и десни. Само че съм разочарован от онова, което не чух от тях. 

Никога не съм твърдял, че няма разлика между лявото и дясното. Продължавам да мисля в същото време, че българите са разделени манталитетно на произточни ( проруски) и прозападни. 

Прозападните сме в материалния смисъл на думата абсолютно мнозинство - да не кажа, че почти всички българи са такива от гледна точка на света, който обитават. Не така стоят нещата с проруския манталитет на твърде много българи с раздвоено съзнание, подхранвано целенасочено в наши дни от руската хибридна война срещу България

Нищо от обявената програма на новия проект не подсказва, че Петков и Василев ще се борят за превес на прозападните нагласи, което означава да се противопоставят храбро на проруското статукво.  Да си млад, симпатичен и здрав на вид винаги е добре, когато искаш да вземеш гласове от резервоара на нашето застаряващо и болнаво общество, но въпросът е какво си готов да дадеш срещу това. Не може хем да си с лустрото на Харвард, хем пък да искаш да се харесаш на хардлайнарите от московската пета колона.  

За начало - толкоз от мен относно ПППП ( Политическа Партия Промяната Продължава). 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари