Иво Христов: Възможно е бъдещият кабинет да бъде съставен под натиска на САЩ и Европа

1
Според Иво Христов, правителството няма да бъде ляво или дясно, а ще е "правоверно евро-атлантическо"
Според Иво Христов, правителството няма да бъде ляво или дясно, а ще е "правоверно евро-атлантическо" Снимка: Ани Петрова/БНР

Според Иво Христов, правителството няма да бъде ляво или дясно, а ще е "правоверно евро-атлантическо"

"След взривяването на "Северен поток" "войната пълзи на запад. Икономическата война - по отношение на икономическите санкции - отдавна е световна, а военните действия се разпростират. Рискът е реален и поведението на президента Румен Радев заслужава голямо уважение, тъй като той, бидейки юридически грамотен човек и професионален военен, оценява какво би значило да се подкрепи встъпването на Украйна в НАТО".

Това каза пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов, бивш началник на кабинета на президента Радев.

"Очаквано е поведението на "Демократична България". Не можем да очакваме от партия, която манифестира под чужди знамена, да защитава националния интерес. Нито да очакваш от партия, чието ръководство е съставено от бивши служители в неправителствени организации, да милее за националния интерес", коментира евродепутатът по повод заявеното от "Демократична България" намерение да внесат проект за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна веднага след свикване на Народното събрание.

По думите му ДБ се опитва да зададе дневния ред на парламента, преди той да е започнал своята дейност:

"И го задава не с тема, която е свързана с България, а с международна тема. Случайно ли е?".

В предаването "12+3" Иво Христов анализира политическата ситуация в страната след предсрочните избори на 2 октомври:

"В парламента имаме неравновесно положение с много фрагментирана карта, което съвсем не значи, че не е възможно съставянето на правителство. Ние все още мислим, че политическите лидери в България решават нещо, те и преди нямаха толкова тежка дума, а в състояние на война - още по-малко. Допускам, че бъдещият кабинет може да бъде нареден под външен натиск, тъй като САЩ и Европа биха желали да имат в България една управляема администрация, която да не създава проблеми в контекста на войната".

Според Иво Христов е възможно да бъде съставено правителство и то няма да бъде ляво или дясно, а в контекста на войната то ще е "правоверно евро-атлантическо":

"Като съберете поведението на ДБ и излъчените от ГЕРБ модератори на преговорите, още ли ще има въпрос, че това е конспирация, според мен - не!".

Във връзка с представянето на БСП на изборите, евродепутатът от БСП/ПЕС коментира:

"Няма как да не ни огорчава, защото БСП губи обществени позиции и обществено влияние. Когато хората обедняват и когато се решава въпросът за война и мир - една левица е нужна и тя трябва винаги да застане на страната на мира".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Костадинов бил готов
    да поеме управлението. Програмата им била написана. Едва сега разбрах , че е американска подлога. А колко умело се преструваше , че е човек на Путин. Мама мву стара , някой политици са големи артисти. Мислех си , че Бойко е най-добър , но тези новите ще му изядът лебеца !
  • 2
    1
    Lisa
    Истината е, че сащ ще направят пак правителство в България! Така правят от 1990 година досега! Българското общество трябва да се съпротивлява и да не допуска грантаджии да пропагандират за направа на прваителство! Редовно правителство в никакъв случай не трябва да се съставя!!! Всичките българофоби/русофоби сега са на трибуната и искат да обявят война на Русия и да вкарат България в голяма беля и да затрият държавата ни! Не трябва да допускаме да се състави редовно правителство, за да не може всички грантаджии на сащ, русофоби/българофоби да обявят война на Русия! Трябва да има ново служебно правителство още 6 месеца!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари