Андрей Райчев: Ключът за съставяне на правителство е в Христо Иванов

0
ГЕРБ Искат да чуят една реплика: "Пито - платено". "Пито" е казано, но "платено" може да го каже само Христо Иванов, коментира Андрей Райчев
ГЕРБ Искат да чуят една реплика: "Пито - платено". "Пито" е казано, но "платено" може да го каже само Христо Иванов, коментира Андрей Райчев Снимка: БГНЕС

ГЕРБ Искат да чуят една реплика: "Пито - платено". "Пито" е казано, но "платено" може да го каже само Христо Иванов, коментира Андрей Райчев

Зад избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание не стои коалиция, а Корнелия Нинова извади страната от тежък пад, в който беше изпаднала.

Това мнение изказа пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него лидерката на БСП може да вкара партията във властта - в правителство, което не е с мандата на ГЕРБ, а подкрепено от ГЕРБ и с кратък времеви хоризонт:

"Не коалиция между ГЕРБДПС и БСП, това е изключено, но ще бъде подкрепено от тях. ... До местните избори през есента на 2023 г. И ето нейната гледна точка - мандатът на Нинова като лидер на БСП свършва през 2024 г., най-достойният начин да слезе от този пост е да стане евродепутат. Тя през цялото време е под обстрел, че резултатите на партията на избори падат. Ако вкара партията във властта и си удължи политическия живот в центъра на шахматната дъска до есента на 2023 година, тя е готова. Тя ще положи максимално усилие това да стане".

Райчев прогнозира шанс за правителство с третия мандат:

"Ключът от цялата ситуация лежи в Христо Иванов и "Демократична България". Той може да легитимира това. Иванов би искал и е достатъчно умел политик, за да намери формула, но се стреми да не бъде обявен от електората си за предател. Той си мисли, че след още едни избори това би могло да стане. Другите варианти за трети мандат са БСП и "Български възход" на Стефан Янев, който се набива на пръв поглед".

По думите на социолога президентът Румен Радев ще разтегне периода на консултациите, за да може да бъде приет Бюджет 2023 и да се приемат законите, "липсата на които отделят България от една много солидна сума, която точно в момента много ни трябва".

Райчев определи политиката на ПП като учебникарска и изпускат възможности.

ГЕРБ, според него, имат една цел - да излязат от изолация - напреднали са по този път, но не са още легитимирани в това качество:

"Искат да чуят една реплика: "Пито - платено". "Пито" е казано, но "платено" може да го каже само Христо Иванов".

Интервюто на Петър Волгин с Андрей Райчев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    daskal
    Но ристючфците е американски представител и работи срещу българските интереси, работи и срещу интересите на българите! ристюфците работи само за грантове и за интересите на агресора и на терориста сащ!
  • 3
    1
    Христо Иванов навремето
    поработи за кратко с Бойко , но не можа да изтрае неговите разсъждиния и напусна правителството му. За какъм муй му е притрябвало сега да прави с ГЕРБ цузаменарбайт ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари