Ивет Горанова понесе тежко поражение на Световното първенство по карате

3
Олимпийската шампионка все пак записа най-доброто си постижение на такова ниво
Олимпийската шампионка все пак записа най-доброто си постижение на такова ниво Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto / архив

Олимпийската шампионка все пак записа най-доброто си постижение на такова ниво

Олимпийската шампионка от Токио 2020 по карате Ивет Горанова трябваше да приеме поражението във финала на Световното първенство след 1:8 от представителката на Турция Туба Якан.

За съжаление, Ивет, която е с два бронза в актива си от световни първенства, не можа да добави злато, но все пак записа най-доброто си постижение на такова ниво - сребърно отличие. За Якан това беше първа световна титла при жените в категория до 55 кг, след като досега тя имаше титли при девойките и кадетите, информира "Спортал".

В първата част на началните минути най-важното събитие беше предупреждението за туркинята. 83 секунди преди края обаче Якан записа първата си точка в срещата, но веднага след това същото направи и Горанова - 1:1. Двете влязоха в размени на прави удари с водещата ръка, но за съжаление първото попадение е беше в актива на Якан - 1:2.

Туркинята получи трета точка заради бързината на ръцете си, а 44 секунди преди края на времето отново пресрещна отлично българката с ляв прав - 1:4. Ивет знаеше, че се нуждае от сериозна атака в последните секунди, но отново попадна в капана на контраофанзивите на Якан - 1:7. Отново контриращ удар беше признат на състезателката от Турция и тя заслужено отпразнува триумфа си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари