Ивановските скални църкви. Нови публики

0

Презентация на тема „Ивановските скални църкви. Нови публики“ ще бъде представена от Даниела Иванова от Регионалeн исторически музей – Русе по време на тазгодишното издание на Дунавска плаваща конференция, която се провежда за трети път по инициатива на Дунавски компетентен център (DCC) и Германско дружество за международно сътрудничество (GIZ). Даниела Иванова ще вземе участие в предвидения уъркшоп, представящ културните обекти от списъка на Световното наследство, като насочи вниманието към начините за управление на обект от световно значение и привличането на нови публики.

През 2015 г. плаващата конференция пътува по маршрут Русе - Тулча - Виена (15-18.06) като в нея участват представители на държавите от Дунавския макрорегион. Темата на конференцията е „Устойчиво управление на туристическите дестинации в рамките на Дунавския регион“, с акцент върху природните защитени територии и културните обекти на ЮНЕСКО в региона на река Дунав. Целта е да се намерят идеи за най-добра валоризация на тези предимства в трансграничен и макрорегионален контекст чрез конкретни инициативи и засилено сътрудничество.

Съпътстващо събитие при стартирането на Дунавската плаваща конференция бе откриването на изложбата „Ромулиният дом. От Дионис до Христос” от Мая Живич, археолог в Народния музей в Зайчар, Сърбия. Изложбата е посветена на римския императорски дворец Феликс Ромулиана, вписан в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО и е подредена в Регионалeн исторически музей – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари