Иван Ставрев: Все ми е тая дали ще съм в ареста!

1
Мъжът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Рени Божилова
Мъжът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Рени Божилова Снимка: Никола Михайлов / 24 часа

Мъжът е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Рени Божилова

"На мен ми е все тая дали ще съм в ареста или ще съм с пробация. Аз съм си виновен, но съжалявам."

Това каза 24-годишният Иван Ставрев, обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Рени Божилова (29 г.), в залата на Пловдивския районен съд. Магистратите разгледаха искането на прокуратурата за постоянния му арест, пише вестник "24 часа".

Ставрев беше задържан за 72 часа, след като на 15 март нападнал Божилова в подлез в центъра на града. Младата жена минала зад бездомника, той се обърнал и я ударил с шут в областта на бедрото и си тръгнал. Целият инцидент е записан от охранителна камера. "Изритал я е толкова силно, че не знам как тя не падна по очи", коментира зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. Според държавното обвинение има доказателства 24-годишният мъж да е нападал и други жени.

Иван Ставрев е осъждан повече от веднъж, като едно от наказанията му е за хулиганство и нарушаване на обществения ред. "Това го прави личност със завишена степен на обществена опасност", уточни прокурор Нели Тодорова и поиска обвиненият да бъде оставен за постоянно в ареста.

Адвокат Пламен Бонев контрира, като посочи, че ако клиентът му не беше осъждан, най-вероятно щеше да се размине с пробация. "Ние не знаем какво е да живееш на улицата, да просиш и човек да ти се изхили, както той ми разказа сам в районното", обясни защитникът. По неговите думи дори най-леката мярка "подписка" би била адекватна в случая.

"Съжалявам за случката, която направих. Не бях на себе си, още не се бях събудил, а предната вечер бях пийнал, признавам си", заяви Ставрев. Той разказа, че бил афектиран от предишна ситуация - дълго време не могъл да си намери работа и когато най-после отишъл да реже дърва, му платили 20 лв. за 10 часа. "Искам най-леката мятка, но Вие сте шефът", обърна се той към съдия Васил Тасев.

Магистратът обаче не се съгласи със защитата и посочи, че съществува реална опасност младежът да се укрие или да извърши ново престъпление. С тези мотиви той постанови постоянното задържане на Иван Ставрев.

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред окръжния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари