Иван Шишков: Няма да бъде завършен язовир Кюстендил

0
В бюджета за 2023 година не са предвидени средства
В бюджета за 2023 година не са предвидени средства Снимка: БГНЕС

В бюджета за 2023 година не са предвидени средства

"Поради увеличената цена в материали, труд и строителство няма да бъде завършен язовир Кюстендил”, това заяви служебният регионален министър арх. Иван Шишков, предаде NOVA.

Съгласно приетата разработка от 1990г. водоснабдителната система на язовир Кюстендил включва изграждането както на язовира с прилежащите му съоръжения, така и пречиствателна станция за питейни води и прилежащи водопроводи разпределени към населението и индустрията към онзи момент", заяви той.

И допълни, че предвид изминалия период и изпълнението на строителните дейности и качеството на водата е необходимо да се извършат няколко дейности. "Обследване на строителството, актуализацията на проекта на язовирната стена, актуализацията на проекта за пречиствателна станция за питейни води и съпътстващи инфраструктури, учредяване на санитарно-хранителна зона, подробни устройствени планове за пречиствателна станция и планове на линейна инфраструктура, както и процедури свързани с екологичните изисквания", обясни още Шишков.

Средствата по архивни данни са 80 млн., но предвид наложените устройствени и екологични процедури и промяната в цените на строителството, труда и материалите са по-високи, така че в бюджета за 2023 г. не е предвидено неговото завършване”, допълни още Шишков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари