Иван Христанов учреди партия „Единение“

0
Бивши депутати от "Продължаваме промяната" са готови за взаимна подкрепа на местния вот
Бивши депутати от "Продължаваме промяната" са готови за взаимна подкрепа на местния вот Снимка: Фейсбук

Бивши депутати от "Продължаваме промяната" са готови за взаимна подкрепа на местния вот

Партия "Единение" ще участва в местните избори и ще се бори с феодалния модел. Това заяви на брифинг в НДК Иван Христанов, лидер на партията, чието учредително събрание е днес, информира БТА.

Иван Христанов, бивш депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) заяви, че през последните 33 години на преход политическата каста използва разделението като основен инструмент за печелене на политическо влияние. По думите на Христанов националните политики биват загърбени, никой не формулира национална мечта, имаме оттегляне на хората от политическия процес, много от тях напускат България. Два милиона души не гласуват, а на последните избори над 108 хиляди души предпочетоха да кажат, че не подкрепят никого, добави той.

Единението на българския народ е пътят напред. Не бива от устата на политици да излиза реч на омразата и разделението, на насилието, каза Христанов. Не бива, когато някой иска да постигне своите тясно партийни цели, да го прави за сметка на обиждане на избирателите на останалите партии, заяви лидерът на новата партия. Той предлага политика на зряло поведение, насочена към основните приоритети на България - култура, образование, наука, национална сигурност.

Относно местните избори Иван Христанов изрази надежда съдебната регистрация на "Единение" да бъде факт. "Докато в София този модел не е много застъпен, в малките населени места той представлява истински проблем на суверенитета и свободата", заяви Христанов. "Единение" фокусира своите усилия към подкрепа на компетентни и добри кандидати в средните и малките населени места, включително с коалиции на местно ниво. Нашата ориентация е ясна – работим за реформи в България, така че всички реформаторски сили, които изповядват истински ценности, ще срещнат нашата подкрепа.

Христанов каза, че "Единение" ще издига и собствени кандидати за местните избори в населените места с ясно изразен феодален вот. Самият Христанов каза, че няма да се кандидатира за участие в местните избори. Той подчерта, че ще продължава да бъде лидер на партията и да отговаря за нейното ценностно и морално издигане, за развитието на националните структури. Ние дълбоко вярваме, че без национални структури няма бъдеще за истинска, зряла партия, каза Христанов.

На въпрос на БТА ще издигат ли собствен кандидат за кмет на София Христанов каза: "За момента не можем да споделим тази информация".

"Самият факт, че продължих политическия си път като част от ПП подсказва, че именно в тези реформаторски усилия и ние вярваме", каза лидерът в отговор на въпрос ще търсят ли взаимодействие с "Продължаваме промяната". "Там където ние можем да излъчим кандидати и те (ПП) не могат да представят такива, ние очакваме подкрепа, там където ние не можем да представим кандидати, а те излъчват, можем да водим разговори за взаимна помощ", каза Христанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Ха-ха-хах!
    Плъховете напускат потъващия кораб!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари