ДБ и ПП също се срещнаха с украински депутати

0
По-рано ГЕРБ също се срещнаха с представители на украинския парламент
По-рано ГЕРБ също се срещнаха с представители на украинския парламент Снимка: ДБ

По-рано ГЕРБ също се срещнаха с представители на украинския парламент

Партиите "Демократична България" и "Продължаваме промяната" също се срещнаха с украински депутати.

"От началото на руската инвазия "Демократична България" твърдо подкрепя Украйна, която се бори не само за своята свобода, но и за сигурността на цяла Източна Европа. В последния ден на 48-ото Народно събрание заедно с нашите колеги от Продължаваме промяната проведохме среща с Федор Вениславский, представител на президента Зеленски във Върховната рада на Украйна, членове на украинската комисия по сигурност и отбрана, както и посланика на Украйна в България Виталий Москаленко", съобщиха от ДБ във фейсбук страницата си.

Депутатите от “Демократична България” увериха украинските си колеги, че политическата дейност и гражданското участие на техните представители и членове ще продължи да бъде в помощ на Украйна.

"Разказахме пред колегите ни от Върховната рада за инициативата ни, осъдила руската агресия още в първия ден на инвазията, за успеха на каузата ни да предоставим военна и хуманитарна помощ на Украйна и за отдадеността на хиляди наши симпатизанти, подкрепящи украинския народ в и отвъд пределите на България. В края на срещата напомнихме и за наскоро приетото наше предложение за обявяване на Гладомора в Украйна за геноцид", написаха още от "Демократична България".

Припомняме, че ГЕРБ също се срещнаха с представители на украинския парламент. Борисов затвърди подкрепата на партията към Украйна и заяви, че ще работи за сътрудничество между ГЕРБ и партията на Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Георги
    Тези не мислятза България, а как да се подмажат повече на господарите си, съответно да получат повече грантове. Срам ме е от такива политици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари