Иван Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов

4
Това е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на депутата
Това е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на депутата Снимка: Facebook

Това е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на депутата

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народен представител и бивш министър-председател Б.Б. по предложение на Софийската градска прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

В предложението на наблюдаващия прокурор от СГП се посочва, че по делото е необходимо да бъдат извършени действия по разследването, включително и привличане в качеството на обвиняем, които са с характер да засегнат правната сфера на народния представител.

С решение на ЦИК от 08.04.2023 г. Б.Б. е обявен за народен представител и след полагане на клетва на 12.04.2023 г. се явява лице с имунитет.

Съгласно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 136, ал.3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателно преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писмено съгласие на Б.Б.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Гастроентеролог
    Тоя има същият нещастен поглед, като Пичо Ченчо. Сякаш токущо са се нас рали.
  • 7
    3
    весо
    Каскета се сетил че Боко е черен до сега къде беше или га ядохте кюфтетата дружно не миришеха ,цялата ви глупост лъсна още когато се тръгнахте срещу Божков всичко ви се разклати неразбрахте че тази лъжица не е за вашата уста анализирайте времето ище видите от кога тръгна всичко и сега сте на път да се самоунищожите а той ви гледа сиира от Дубай колко сте примитивни и алчни
  • 7
    2
    Севдалин
    С Пламен Нунев кога ще се заеме прокуратурата?
  • 3
    1
    Нафарфориййййй
    Голям праз! На който и да го поиска, няма абсолютно никакво значение на нас обикновените хора с какво ще ни се облекчи живота! Просто си лаят месеца и си подготвят поредните политически проекти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари