Иван Гешев: Няма война между МВР и прокуратурата, има нападение

0
Прокуратурата се оказва единствената преграда между българските граждани и беззаконието. Това е работата на българската прокуратура”, заяви главният прокурор
Прокуратурата се оказва единствената преграда между българските граждани и беззаконието. Това е работата на българската прокуратура”, заяви главният прокурор Видео: NOVA

Има доста притеснителни тенденции за нарушаване на върховенството на правото и правата на човека, заяви главният прокурор

„Отдавна българската прокуратура заявява, че има доста притеснителни тенденции за нарушаване на върховенството на правото и правата на човека. Не става въпрос само за случая миналата седмица.  Става въпрос за множество случаи, които притесняват българската прокуратура, които ясно сме заявили и посочили в Европейския парламент и европейските институции. Прокуратурата се оказва единствената преграда между българските граждани и беззаконието. Това е работата на българската прокуратура. Това заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседание на ВСС пред NOVA.

„Трябва да си зададем въпроса в каква ситуация се намираме и дали следващите няма да сте вие, защото сте задали неправилни въпроси, или няма да е съдът. Тук не говорим за частни случаи, а за тенденции”, каза Гешев.

Той коментира предложението за разговор, което отправи към министъра на правосъдието Надежда Йорданова и към Христо Иванов.  

Предложих разговор по теми, които те постоянно излагат – отговорността на главния прокурор, отчетността му, върховенството на закона – всичко, което интересува българските граждани. Не се притеснявам към тях да се присъединят и други представители на изпълнителната власт, които обикалят медиите и изразяват мнения, които според мен са манипулативни и дълбоко неверни”, каза Гешев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Герб
    Окръжният Георги Георгиев му е Солташак!Солташак на пумията колко трябва да си долен и за двамата говорим!
  • 4
    1
    ЗИДАН
    Изтривалката на мафията
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари