Иван е обречен, защото бил болен „нестандартно”!

0
Една история за абсурдите на здравната ни система - мъжът си плаща вноските десетилетия наред, но остава без крак
Една история за абсурдите на здравната ни система - мъжът си плаща вноските десетилетия наред, но остава без крак Видео: Нова телевизия

Разказваме Ви една история за абсурдите на здравната ни система и един човек, който се бори за крака си, информира Нова телевизия.

Ако Иван Иванов не събере спешно 17 хиляди лева, ще остане инвалид. Защо здравните ни осигуровки нямат значение и какво да правим, когато изборът е "парите или живота".

Иван е малкият пример за големия проблем. Че понякога нямаш сили да понесеш държавата си. От Добрич, на 51 години. От 83-та на миналия век - без прекъснати здравни права.

Миналото лято обаче се разболял от тумор, който изисква колянната му става да бъде сменена. Здравната каса покрива до 2700 лв. от цената на новата. Такъв е стандартът. Ако обаче се разболееш "нестандартно", като Иван, се доплаща. Такъв е законът. Ако няма парите, Иван остава без крак. Туморът не може да чака.

Срокът Иван да реши: парите или крака - е до сряда. Най-късно. Иначе ще ампутират десния му крайник. Става инвалид и отново ще разчита на държавата - за помощи. А той иска да работи. С двата си крака.

С помощта на хората досега Иван е събрал 2500 лева. Трябват му още 14 500 лв, за да събере 17 000. 

Ако имате възможност да помогнете, банковата сметка на Иван Петров Иванов е:

Първа инвестиционна банка

IBAN  BG47FINV915010BGN04CWC

BIC  FINVBGSF  

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари