Иван Демерджиев: Когато президентът поиска моята оставка, ще я дам

0
Към януари - ноември 2022 съпоставено със същия период на 2021 престъпността е нараснала с 2,2%
Към януари - ноември 2022 съпоставено със същия период на 2021 престъпността е нараснала с 2,2% Снимка: БГНЕС

Към януари - ноември 2022 съпоставено със същия период на 2021 престъпността е нараснала с 2,2%

В същото време разкриваемостта за този период е нараснала с 2,9%. Основният дял на тези така посочени като нараснали престъпления са престъпленията свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, които не се дължат на увеличаване на броя на тези деяния, а на действията и мерките по тяхната разкриваемост. Ръстът на такива престъпления, които сме разкрили през този период спрямо същия период миналата година е 24,4%.

По отношение на оставката, която ми искахте, управлявам с мандата на президента, когато той поиска моята оставка, ще я дам.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на изслушването си в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Силовият министър обясни, че проблемните сфери, по които работят са телефонните измами, противозаконното отнемане на моторни превозни средства, както и престъпленията извършени при условията на домашно насилие.

По думите му извършителите на престъпленията свързани с телефонни измами са извън територията на страната и по тази причината са се концентрирали към откриване на имуществото, което е било отнето и чрез него целят да достигнат до извършителите.

По отношение на каналджийството, той коментира, че са обследвали всички случаи и лица, за които има оперативна информация във всяка една служба в страната, обобщили са информацията, предали са на турските власти информация за лицата от турска страна, за които има данни, че участват в подобни действия. Демерджиев съобщи, че през следващите седмици предстоят операции за противодействие на каналджийството. "Идеята е паралелно да се проведе операцията на наша територия, с тази която ще се проведе на турска територия. Смятам, че така съществено ще ударим групите, които се занимават с този род престъпна дейност", категоричен е той.

Силовият министър коментира, че случаят с полицая, който беше заловен на 4 януари за транспортиране на мигранти за него "не е пробив или пропуск в полицията, а пример как униформата и служебната карта не защитава никой, който извършва противообществени прояви", категоричен е той. Демерджиев посочи, че още на четвърти януари са предприети нужните действия.

"Огромната част от служителите на МВР са доблестни хора, които искат и се стараят да изпълняват задълженията си. Нашите служители служат, те не работят. Може би са единствената структура, която без да изтъква проблемите си, при много проблеми, с които те са натоварени, се борят да изпълняват ангажимента си да служат на България по най-добрият начин.", категоричен е Демерджиев. Той добави, че предприетите мерки срещу "чадърите в системата на МВР" включват обследване на поведението на всеки служител, който е извършил нарушение или престъпление, както и на неговия ръководител, който по някаква причина не е осъществил контрол или не се е справил с организацията, така че подобно действие да не може да бъде извършено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари