Иван Ченчев: Европейските лидери са некадърни и се провалиха

2
"Газпром" е надежден доставчик и може да пусне газ с едно копче. Не разбрах кой води преговорите
"Газпром" е надежден доставчик и може да пусне газ с едно копче. Не разбрах кой води преговорите Снимка: Bulgaria ON AIR

"Газпром" е надежден доставчик и може да пусне газ с едно копче. Не разбрах кой води преговорите

"Правителство ще има, но въпросът е чии интереси ще защитава. Дали ще има стабилно управление, зависи от това дали БСП ще е в управлението. Тогава думата стабилност ще придобие по-пълен смисъл. Европейските лидери са некадърни и се провалиха", заяви бившият депутат от БСП Иван Ченчев в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Не е лесно, но демонстрирахме, че можем да бъдем диалогични по политики, които да отразяват кризите и да се взимат адекватни мерки. Някои от мерките ги бяхме заложили в коалиционното споразумение, но не ни стигна времето. Партньорите сега се хвалят с нашите мерки. Ако обичат, да не си присвояват нашите идеи и направеното от нас", каза още кандидатът за народен представител.

Ченчев бе категоричен, че БСП няма да преговаря за кабинет с ГЕРБ и ДПС. След изборите ще сложат на масата програмата на партията и ще преценят кой е съгласен да я изпълнява.

"Ще има преговори, затова седнахме и миналия път пред очите на цяла България. 12 години си имал друг модел на управление, няма как за 6 месеца и половина да промениш навиците на администрации и институции. За резултатите на министрите на БСП говори Европа. "Има такъв народ" вдигаха като знаме въпроса с РСМ. Кой е външен министър? От квотата на ИТН. Те дадоха френското предложение. Енергийни кризи, горива... Кой е министър? На "Има такъв народ", коментира Ченчев.

Социалистът отбеляза, че няма да можем да усвоим максималната сума от предстоящия транш по Плана за възстановяване.

Запитан за социологическите проучвания и конкуренцията в лявото пространство, Иван Ченчев отговори:

"Много проектчета се нароиха, според мен е умишлено. Когато БСП беше единствената алтернатива през 2017 г., получи близо 1 млн. гласа на изборите. Като започнаха да се роят проектите, видяхте докъде стигна положението в държавата. Има много леви, които се отцепиха от нас."

"Важно е газта да дойде на най-евтината цена. "Газпром" е надежден доставчик и може да пусне газ с едно копче. Не разбрах кой води преговорите. Надявам се служебният кабинет да осигури честността на вота. Дано няма реваншизъм към никого" - с тези думи Ченчев коментира газовата криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари