Ивайло Пенчев не е виновен за живота на другите

0
Но пък може да ви даде добър пример
Но пък може да ви даде добър пример Снимка: BULGARIA ON AIR

"Заплати от 800 лeва? Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати."

Това изказване на бизнесмена Ивайло Пенчев днес разбуни духовете сред стотици хора и предизвика множество коментари - повечето негативни.

Хората реагират с негодувание и възмущение, без дори да познават въпросния бизнесмен.

Ивайло Пенчев е собственик на Walltopia. Компанията му произвежда стени за катерене, които се продават в цял свят. 

Публикуваме едно по-различно мнение по темата, споделено от Петър Николов в социалната мрежа:

"Тази вечер забелязвам, че основна задача на българина е да нахрачи и оплюе снимката на бизнесмена Ивайло Пенчев, защото казал в интервю, че в неговата фирма няма заплати под 800 лева, и че не знаел за такива заплати в страната, в което определено има и ирония, и скрит смисъл, и послание, и желание да живеем в просперираща страна.

Поразпитах част от плюещите и се оказа, че повечето от тях дори не знаят кой е този човек, но пък коментарите под статусите бяха глупак, простак, идиот, нещастник и други клетви, псувни, закани...

Ивайло Пенчев е собственик на Walltopia. Фирмата му изнася стоката си - стени за катерене в цял свят. Не се свързва с печалби от обществени поръчки. Не строи калпави магистрали, не се пребивате в неговите дупки, не живеете в некачествено построените му сгради, не ви кара да пиете фалшивата му ракия и да хвърляте пари през прозореца под звуците на Шушана.

Печалбите му са официални, плаща си данъците и се слави като добър работодател и човек, който си позволява да критикува властта, с две думи, може да прави и да казва каквото мисли. Човекът има правото да се счита за успял и да носи самочувствието да говори, че плаща добре на хората в едно малко населено място, където е осигурил добър живот на хиляди хора.

И така, като чета, всеки си излива гнева, че другите вземат под 800 лева на него. Може би е прав Юнкер, като казва, че сме известни с робът Спартак, а не с постиженията си.

Ще ви кажа нещо. И аз съм вземал 800 лева, че и по-малко. Сам си избрах как да живея, колко да получавам, какво да правя с живота си. Не ми беше лесно. Но го направих. Учих, работих много години, включително обща работа, по полето, по строежи и т.н. Много от вас са във възраст, в която могат да направят избор. Но истината е, че голяма група млади хора предпочитат нищо да не правят или да живеят колкото-толкова, ден за ден, на макс и т.н. И са си харесали по един Бащица, когото да благославят и пред когото да благоговеят. Животът си е ваш, дали да живеете добре зависи от вас.

Ивайло Пенчев не е виновен за живота на другите. Но пък може да ви даде добър пример."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари