Ива се появи на бала си с рокля, която показва любовта й към България

1

Абитуриентка доказа, че не за всяко момиче балът е шанс да блесне единствено със суетата си.

18-годишната Ива от София се появи на празника с рокля, която демонстрира любовта й към родината.

Момичето очарова близки и приятели, като се облече в цветовете на родното знаме - бяло, зелено и червено. "България за мен е всичко. Обичам България и се гордея с Родината. Причините са много: имаме прекрасна природа, славна история и велики българи, борили се, за да можем ние сега да живеем добре и България да се развива. Мисля, че ние, младите, сме бъдещето на страната си и трябва да се борим за нея така, както са я бранили предците ни", споделя Ива пред репортер на Kmeta.bg.

Тя е ушила роклята си по поръчка: "Поръчката не бе особено скъпа, всяка абитуриентка може да си я позволи. Идеята бе изцяло моя, подобни облекла не се предлагат по витрините на бутиците, затова разчитах на шивач. Роднините и приятелите ми много се зарадваха, като видяха роклята , макар че някои са предполагали че ще е българска носия или нещо подобно , тъй като знаят, че нося България в себе си".

На въпроса защо не е избрала да облече носия, Ива отговаря: "Доста хора започнаха да ходят така на бала си , за което имат моите адмирации, но все пак исках да съм различна и в същото време да изразя себе си".

На абитуриентката предстои кандидатстване в университет. Тя е убедена, че ще успее в избраната от нея специалност, защото освен знания и амбиция, притежава хъс да остане в България и да се развива тук, като даде своя принос за обществото:

"Исках роклята да е такава , защото нося българското в себе си, както би трябвало да е с всеки българин. Всяко момиче иска да бъде принцеса на бала си. Аз не бях , но изразих обичта си към България", разказва Ива. 

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари