Ива Митева: Ако беше воден диалог, днес мандатът щеше да бъде успешен

1
Ако получат третия мандат, ИТН биха поканили БСП, ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС за разговори
Ако получат третия мандат, ИТН биха поканили БСП, ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС за разговори Снимка: Елина Кюркчиева

По думите на Ива Митева, ако получат третия мандат, ИТН биха поканили БСП, ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС за разговори

"Ако президентът връчи третия мандат на партия "Има такъв народ" (ИТН) ще изпратим веднага писма за разговори до "БСП за България", "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Ще започнем да говорим какви са ни наистина целите и къде искаме да стигнем, ще искаме обсъждане на много кандидатури, за да се избере най-достойната за министър-председател", каза днес в Плевен заместник-председателят на Народното събрание (НС) и член на парламентарната група (ПГ) на ИТН Ива Митева пред БТА, която тази вечер участва заедно с депутати от групата в среща с членове и симпатизанти на партията в града.

Митева не изключи при разговорите за съставяне на кабинет с мандат на ИТН да бъдат поканени ГЕРБ и ДПС, защото, по думите й, опозицията в парламента е силна и не бива да бъде подценявана.

"Трябва да си направим реална преценка, трябва да подходим с уважение към всички", добави Митева.

На въпрос дали би приела поста на министър-председател Ива Митева каза, че на този етап не би се съгласила.

"Нека да не се хвърляме от пост на пост, човек трябва да си тежи на мястото", отбеляза тя.

По повод върнатия неизпълнен мандат за правителство от "Продължаваме Промяната" Ива Митева коментира, че "днес егото отново победи".

"Трябваше да се води диалог, защото ни омръзна да използваме едни думички без никакво съдържание. Ако беше воден този диалог, днес мандатът щеше да бъде успешен", подчерта заместник-председателят на НС.

Митева добави, че избори в този момент не са добър вариант за страната и трябва да се направи всичко възможно за съставяне на правителство. Тя прогнозира, че избирателната активност би била под 40 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Мунчо
    Когато спечелиха изборите искаха с 60 депутата сами да управляват. Сега, след като именно те събориха правителството пак искат да са в управлението. Излязоха по-дебилна партия и от сбирщината на Тиквомир. Да си ходят на село.
  • 8
    3
    Анонимна
    Вие провалихте всичко, за пореден път. Излъгахте избирателите. Надявам се да ви го върнат на изборите....
  • -5
    2
    sjshyy
    Нека да се каже истината - тази (не)демократична България е проект на цру на сащ и обслужва интересите на сащ, англия и франция! Водачите на тази "партия" са агенти/шпиони на тези 3 държави, получават $$ от нпо-тата на цру на сащ чрез чадъра им в България - "америка за България"! Правилното име на фондацията трябва да е "америка срещу България"! ифайло мирчефци и ристюфци са предатели на интересите на България, както и банкянският тулуп! Тези подчовеци нямат родина, имат изгода и обслужват сащ, англия и франция! Тези предатели скоро ще обяват война на Русия! Това е истината! Като агенти/шпиони на други държави - прокарват чужди интереси, а след срещите им с посланиците на тези държави - пак изпълняват тяхни нареждания срещу над 4000 лева, както посочи лена! Всички тези лица са българофоби/русофоби!
  • 9
    1
    1234567890
    Айдеееееее ...... фъфлещия миндил, дето се натяга за КС разсъждава на тема "АКО". През крив макарон ще видиш КС. На следващите избори циркаджийската партия няма да е в парламента.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари