Ицо Хазарта: Депутат от ДПС е охранител на Пеевски

6
Когато г-н Пеевски отиде до тоалетната, той тръгва с него
Когато г-н Пеевски отиде до тоалетната, той тръгва с него

ДПС има един депутат, който е охранител. Когато г-н Пеевски отиде до тоалетната, той тръгва с него, казва депутатът от "Продължаваме промяната"

Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта е получил покана за участие в изпълнителната власт, но е отказал, защото си знае възможностите и на този етап не би бил полезен, стана ясно от негово интервю пред NOVA.

На въпрос дали би станал министър на културата отговори отрицателно, защото смята, че ще е по-полезен в законодателната, отколкото в изпълнителната власт. Още когато получи покана да бъде включен в депутатските листи на формацията на Кирил Петков и Асен Василев, Хазарта декларира, че иска да работи в областта на образованието и културата.

Той обясни, че е имал колебания дали да влезе в политиката.

"Но разбрах, че ако откажа, ще съжалявам цял живот. След като приех, отново това ще се случи. Така че всичко е наред", каза Петров и допълни, че приятелите му винаги са го подкрепяли.

"Чувството е особено, с уговорката, че на този (депутатския) стол съм стоял два часа. Това е голяма отговорност, защото хората, които са гласували за теб, ти казват: "искаме ти да ни представляваш в Народното събрание. Това не е леко", отговори Христо Петров на въпрос за първия му ден като депутат.

Впечатление му направило поведението на една парламентарна група отляво на него.

"Докато президентът произнасяше своята реч, те си приказваха, говореха по телефона, а един даже нещо си търсеше в носа. Не знам какво търсеше, до лакътя беше нахакал тая ръка. Няма как да очакваш, че когато високото ниво е такова, тези по-надолу ще са различни. Поинтересувах се, повечето са с висше образование. Щом аз знам, че това е президентът - дали го харесваш или не, това е друг въпрос, и има минимум уважение, което трябва да покажеш", заяви Петров.

Той не скри, че очаква хората да променят отношението си към него и е готов да плати тази цена.

Хазарта допълни, че ДПС има депутат, който всъщност е охранител.

"Когато г-н (Делян) Пеевски става и отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тях (депутатите) става, той също отива отново с него. И това е депутат с депутатска заплата, който е сложен на избираемо място, ще взема заплата, ще приема закони, а всъщност е охранител. Разкажете това на някой германец, на някой французин. Искам да видя изражението им, когато им разкажете това", коментира Хазарта, но не назова име.

Според него по-голямата част от депутатите "се справят със задачата да съставят едно изречение".

На въпрос защо е приел поканата на Кирил Петков и Асен Василев да се включи в "Продължаваме промяната" Петров заяви: "Не съм виждал такива хора в българската политика досега. Аз им вярвам и смятам, че те наистина са способни да направят големи промени".

Христо Петров посочи, че в сферата на културата има много подготвени хора, с които "можем да направим много добри неща, защото могат да се видят резултатите от тях много бързо".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

По походката се познава, кой влиза в морето за удоволствие и кой по "работа".

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари