Италия призова гражданите си незабавно да напуснат Украйна

1
Призивът за евакуация идва след продължаващите ракетни атаки в цялата страна
Призивът за евакуация идва след продължаващите ракетни атаки в цялата страна Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Призивът за евакуация идва след продължаващите ракетни атаки в цялата страна

Италия призова своите граждани, които все още се намират в Украйна, да напуснат страната "незабавно" преди очакваното украинско контранастъпление срещу Русия. Това съобщи италианското посолство в Киев на своя уебсайт.

Призивът за евакуация идва след продължаващите ракетни атаки в цялата страна. "Има риск от срив на енергийната инфраструктура", заявиха от посолството.

В същото време, украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че контраофанзивата "ще се случи", но не посочи точна дата за началото й.

Ситуацията в Украйна остава напрегната, а натиска върху гражданите да напуснат страната продължава да се увеличава. Множество държави са издавали подобни препоръки за евакуация на своите граждани в Украйна, като например Германия и САЩ.

С оглед на ситуацията, много авиокомпании също преустановиха полетите си до и от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари