Италианско проучване: 40% от заразените с COVID-19 са безсимптомни

1
Според италианските учени коронавирусът може да бъде контролиран
Според италианските учени коронавирусът може да бъде контролиран

Общо 40% от хората, заразени с коронавирус в строго карантинираното по време на пандемията италианско градче Во, не са проявили никакви симптоми, показва ново проучване, разкрива Actualno.com

Проучването е ръководено от учени от италианския университет в Падуа и е извършено с помощта на Imperial College в Лондон.

Градчето което се намира в северна Италия и чието население е близо 3200 души, бе напълно блокирано за две седмици след първата смърт от коронавирус в страната на 21 февруари. Почти цялото градче тогава беше тествано.

Резултатите показват, че в началото на карантината 2,6% от града - или 73 души - са с положителни проби. След две седмици, само 29 тествани са били положителни. И двата пъти около 40% от положителните случаи са били безсимптомни.

Въпреки това, вирусът е бил контролиран, тъй като тези, които са тествали положително - включително и тези, които нямат симптоми - са били поставени веднага под строга карантина.

"Въпреки "безсимптомното" и поради това широко разпространено предаване на инфекцията, болестта може да бъде контролирана", казва Андреа Крисанти, професор в университета в Падуа, който е ръководил работата на италианските и британски учени.

„Тестването на всички граждани, независимо дали имат симптоми или не, е единствения начин за ... предотвратяване на избухването на огнища“, заключи Крисанти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари