Историята за късмета на Тодор Бонев от Русе

1
Тази история е като градска легенда за по-старите поколения русенци
Тази история е като градска легенда за по-старите поколения русенци Снимка: Dunavmost

Тото милионерът с трабанта

Забележителна е историята на Тодор Бонев от Русе, който през 1991-ва става първият тото милионер у нас, припомня Webcafe.

"Първият е известен. Кои ще бъдат следващите?", пита от страниците си в. "Спорт тото" и пише за Бонев: "За някои Тодор е фантастична фигура, нереален образ. О, не. Той е от плът и кръв, човек, който живее между нас и е също като нас, със свое ежедневие, свои проблеми и стремежи в живота. Много русенци го виждат всеки ден, някои дори всеки час, а колегите му - ежеминутно. Бонев е сравнително млад човек - едва навършил 36 години. Една чудесна възраст за всичко. С каквото и да се заемеш, имаш време да го направиш. Години наред той работи в енерго-механичния цех на русенския завод "ЗИТА" и както твърди - това го удовлетворява..."

Бонев е дългогодишен участник в тиражите на тотализатора и удря милиона с любимите си числа. Доста години преди тото триумфа си, през 1973-та, щастливецът печели и от лотарията. Наградата е голяма - апартамент в София. Той и семейството му обаче взимат решението да останат в Русе.

Допреди печалбата от тотализатора Тодор шофира трабант, след което си купува нова кола. Влага част от парите в собствен бизнес с променлив успех.

За съжаление, първият тото милионер на България вече не е сред нас, но историята за късмета му е като градска легенда за по-старите поколения русенци.

Първата шестица, първият тото милионер и едни непотърсени 6.5 млн. лв.НовиниИнформация

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари