Историята на един милионер от Русе звучи като приказка

3
Любен Рабчев е инвестирал над 12 милиона лева в Стълпище
Любен Рабчев е инвестирал над 12 милиона лева в Стълпище Видео: БНТ

Милионер с русенски корени издаде първата си книга – „От Калифорния до Стълпище“.

Любен Рабчев живее близо половин век в Америка, но преди 7 години се завръща в родния си край. Той е инвестирал досега над 12 милиона лева в туристически комплекс и винарна.

Преди около 50 години той бяга от комунистическа България, скрит в тайник в международен влак.  В Америка отначало е метач във фабрика, но скоро започва собствен бизнес с пластмасови опаковки. Така русенецът натрупва милиони, но не спира да страда за родния си край.

Завръща се в местността Стълпище и за четири години построява винарски комплекс, предаде БНТ.

Любен Рабчев – бизнесмен: „За да могат всички, които не са ориентирани, да разберат, че България е една прекрасна, хубава страна и всеки може да постигне това, което съм постигнал аз.“

Той пише книгата „От Калифорния до Стълпище“ години наред и тя побира целия му живот. По думите му най-важното ѝ послание е, че човек трябва да действа всеки миг и да работи за страната си.

В момента Любен Рабчев притежава над 200 декара лозя, но мечтае да ги направи 300 и да разшири туристическия си комплекс. Споделя, че вече замисля и следваща книга. 74-годишният милионер няма почивен ден. Това е неговата рецептата за богатство – да се трудиш, без да се оплакваш.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари