Истината е, че гербав виновен няма!

1
Шайката не съди своите…..а жертвата – народа, няма думата!
Шайката не съди своите…..а жертвата – народа, няма думата! Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Както и очаквах, при такива разкрития, цацаратурата все пак трябва нещо да направи. И разбираме от говорителят на Главния прокурор, че лицата „ще бъдат поканени на разговор“. Ай стига, бе!

В неделя гледахме ретроспекция на ПР-акциите на Цецку и МВР-Пикчърс. Май там само за бегли подозрения ги натъркаляха хората по земята с белезници, стъпваха им по ръцете и влизаха като Гестапо през нощта в къщите им. Малко отклонение да се замислите за разликата. А тук, при изнесени данни за щета от 700 000 лева и явни корупционни практики, щели да ги канят на разговор. Малиии, не знам какво да кажа. След като дори за убийство прокуратурата само си разговаряше и накрая каза, че човекът не бил виновен, какво да очакваме в този случай.

Истината на Територията е, че ГЕРБАВ ВИНОВЕН НЯМА!

Като се започне от записите за Мишо Бирата /Бог да го прости!/, катастрофата в Хитрино /Бог да я прости Виктория Маринова, която е искала да я разследва!/, разни договорки с Ваньо Танов /Бог да го прости!/ и така нататък….Бог да ги прости, както се казва на случайно и умишлено попадналите в далаверите на властта.

И по този повод да потвърдя, че на Територията усещането не е вече за корупция. А за всеобхватна корупция и престъпност, ограбващи държавата и народа. Усещане, че престъпниците са на власт и не разрешават никой да пречи на престъпленията им. А неудобните се отстраняват по един или друг начин.

В една цивилизована държава след пресконференцията Боилов трябваше да бъде арестуван и с белезници заведен на „разговор“. И то не на кафе, а на разпит! Но не сме!Друг е въпросът, и то много важен, КАКВО ПРАВЯТ СЛУЖБИТЕ И ПРОКУРАТУРАТА ИЗОБЩО СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА? Или определението за корупция вече е: „Всички, които вземат рушвети, без да са членове на управляващата шайка.“.

Непримиримост към крадците! Това трябва да има. Непримиримост от страна на прокуратурата, съда, държавата И ОТ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС! И да престанем да мечтаем не да преборим корупцията, а да станем част от вземащите. Защото така ограбваме себе си и бъдещето си.И в тази България, която искам да бъде, този министър щеше да бъде незабавно арестуван, заедно с всички замесени, а всички документи – незабавно иззети. Защото нали не се съмнявате, че вече ги няма? Или пък даже никой няма и да ги търси? И разследването водено прозрачно и с резултат – дълга присъда на държавна издръжка за този, който си е позволил да краде от народа си.

Но присъди няма да има. Шайката не съди своите…..а жертвата – народа, няма думата!

Елена Гунчева

* Между другото, това на снимката е министър! Не се заблуждавайте от физиономията и прическата. Въпреки че в други дрехи би изглеждал много по-естествено….

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари