Истерии гербави

4
Винаги, когато се мисли за текущия президент, Бившият изпада в истерия и логория
Винаги, когато се мисли за текущия президент, Бившият изпада в истерия и логория

Тази сутрин реших да гледам сутрешните блокове на телевизиите. И въпреки, че не ми харесва да коментирам хора с ментални и здравословни проблеми, в случая се налага, защото засяга България.

Всеки път, когато в обществото пространство започне да се коментира Президента Радев, телевизиите изваждат листовете с обичайните заподозрени и започва едно шествие и критики. Ето например гледам Бившия Първи, или Първа, то човек вече не знае как да го нарече - господин Плевналиев. Както винаги, когато става дума за настоящия президент, Бившият изпада в истерия и логорея. Човек, който не осъзнава заради проблемите си, че трябва да пази авторитета на институцията, която е оглавявал. Човек, който докато беше Президент, не разбра за какво е на това място. Човек, на когото дори Борисов му се подиграваше пред него и заявяваше, че е на поста, за да му топли мястото, докато го поиска. Плевналиев, на когото дори жена му по време на мандата я беше срам да застане до него. По негово време много олекна не само президентската институция, но и България.

Отново започна с критики към Президента Радев.  За втория трудов договор, ведомствено жилище. С голям хъс коментира. Но странно защо никой от гербавите не коментира как така Цветанов на държавна служба има седем апартамента. Никой не коментира защо е платил многократно по-ниска цена от пазарната. Никой не коментира как Цецка Цачева е закупила на много по-ниска цена от пазарната луксозен имот. Не! Това не са престъпления, свързани със злоупотреба с власт. Това са някакви нарушения. Голямото престъпление е втори трудов договор на жената на Президента Радев, с която тогава не са били дори приятели. За едни 400 лева - огромно и тежко престъпление. Престъпление, на фона на което язовир "Студена" изглежда маловажен. Престъпление, което е много по-тежко от водния режим на Перник. Престъпление, в сравнение с което боклуците на Европа и отровният въздух, бледнеят.

Бившият похвали и човека с каскета - новата медийна звезда на България. Много се стараел. Така трябвало да работи прокуратурата. И това на фона на потреса на всички юристи в България, които пият успокоителни и си преравят учебниците, убедени, че не са учили по същите учебници и закони като човека с каскета.

И да напомня на Бившия, че активността и ефикасността на прокуратурата се проверява в съда. Където все още има независими съдии. И съдии, които поставят закона и правото над политическата конюнктура. И също да напомня, че са важни не обвиненията, а доказателствата и осъдителните присъди.

Също така да попитам как може да се хвали един главен прокурор, който не е запознат с Конституцията и законите. Който отрича презумпцията за невинност и още много основи на правото? Явно в Симеоново учат някакво различно право? Може би само полицейско?

Помните ли четените от Цветан Цветанов пред Народното събрание СРС-та?! А знаете ли, че България беше осъдена да заплати 40 000 лева на потърпевшите? Пари, които ги дадохме ние, данъкоплатците, а не Цветан Цветанов!!! Защо мислите, че сега ще е различно?

Престъпленията е ясно кои са. Престъпниците също. А цялата истерия на гастролиращите по медиите гербави некадърници е с цел за последен път да се опита да се втълпи на матрияла, че други са виновни. Вторият трудов договор на г-ца Генчева тогава е виновен за пълната катастрофа в държавата. Нищо чудно да е виновен и за водния режим в Перник. А интересът на мъжа, за когото беше заявено, че е Президентът Радев, към проверка на жена му, вместо нормален човешки и съпружески, беше обявен за престъпен. 

Истерясвате, гербави! Паникьосвате се! Идва края ви!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари