Ислямист застреля двама войници в Сараево

0
Нападателят се самоуби, след като бе обграден в дома си от полицията
Нападателят се самоуби, след като бе обграден в дома си от полицията Снимка: БГНЕС

Ислямски фундаменталист застреля двама военни в босненската столица Сараево. Нападателят се самоуби, след като бе обграден в дома си от полицията. 

Убиецът Енес Омерагич е нападнал букмейкърски пункт близо до казарма и е ранил и трима цивилни, съобщава говорителят на полицията в града. По думите му мъжът е ранил и трети военнослужещ. 

Омерагич, след стрелбата в пункта, е гърмял и срещу спрял на улицата автобус, шофьорт и двама от пътниците са пострадали от отхвърчали стъкла. Самоубил се е с взрив. 

Провежда се разследване, за да се установи дали престъпникът е бил ислямски екстремист. Според съседи на Омерагич той бил привърженик на уахабитите.

Директорът на босненската агенция за борба с тероризма Перица Станич потвърди пред всекидневника "Дневни аваз", цитиран от БГНЕС, че според описания на очевидци, нападателят "вероятно" е член на ислямистка групировка.

"Да се стреля срещу военнослужещи, означава да се стреля срещу държавата", каза босненският премиер Денис Звиздич. Той проведе спешно съвещание с ръководителите на силовите ведомства в страната.

Десетки полицаи и служители на спецслужбите бяха изпратени на място и обградиха къщата, в която се бе укрил нападателят - мюсюлманин на 34 години. Според частната телевизия N1 от около година мъжът е свързан с местни ислямисти. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари