Искрен Веселинов показа снимки от Тоскана

0
Русенецът предложи кратък кулинарен гид, който надхвърля традиционните представи за пица и паста
Русенецът предложи кратък кулинарен гид, който надхвърля традиционните представи за пица и паста Снимка: Facebook / Искрен Веселинов

Русенецът предложи кратък кулинарен гид, който надхвърля традиционните представи за пица и паста

Приятели, бях няколко дни в Тоскана, похвали се Искрен Веселинов в социалната мрежа.

Да споделя, какво ми направи впечатление освен красотата на природата, архитектурата и невероятните културни съкровища, събрани там - кухнята. И тя не е пици, спагети и ала-бала дето в цяла Италия предлагат на туристите. Още във Флоренция ни препоръчаха да ядем свинско шкембе. После в Сиена ми сервираха с кафето пържени мекички, съвсем като бабините. Виж сиренце към тях не предложиха, трябваше да си поръчам цяло плато за 12 евро, та се отказах. После в Лука се оказа, че местната гордост е боб-чорбата, която по прилича на нашата бобена яхния. Кулминацията дойде в Сам Джиминияно, където опитах прехваленото в цяла Тоскана глиганско. Чудно беше и… точно както го готвя аз от памтивека по указания на стари ловджии.

Да добавим и култа към виното, а все пак само траките по нашите земи са имали за върховен бог Дионис…

Та подозирам дълбоки български корени на местното население, но ще трябват още кулинарни експедиции, за да го потвърдя.

Иначе - хора, къщи, салтанати… много е хубаво и си заслужава, пише в заключение политикът от Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    русенец
    Не съм чувал за тракийски бог Дионис, че и върховен при това. Искрене, защо не се занимаваш с нещата, за които си учил? Ти си зидаро-мазач, разкажи за италианските тухли, хоросан, киреч.
  • 5
    2
    МВрО
    Стар мошеник ...
  • 6
    1
    Бай хуй
    Селянина от МВРО тръгнал из Европата и разказва за боб и шкембе! Не чух нищо ьа музеи и галерии?! Че и 12€ му се видяли много. А като лапа наеми от Тъгровията ни рИве!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари