Искра Радева: Културата е в задния джоб на държавата!

0
Актрисата разкри повече подробности за предстоящия концерт "Коледни звезди"
Актрисата разкри повече подробности за предстоящия концерт "Коледни звезди" Снимка: MAKE Up-Miss BONI / Facebook

Актрисата разкри повече подробности за предстоящия концерт "Коледни звезди"

След пауза от две години - обичаният концерт "Коледни звезди" се завръща в НДК - на събитието. Актрисата Искра Радева сподели, че концертът е прекъснал след Ковид 19, като преди това се е състоял ежегодно в продължение на 28 години и вече се е утвърдил като обичана от публиката традиционен.

"Надявам се тази година да бъде по същия начин. Организацията е наистина сложна и ангажираща, необходими са ми поне няколко месеца да поканя всички и да определим репертоара, сложно е, но когато видя очите и усмивките на хората на публиката, си казвам, че има смисъл", каза Радева в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

В тазгодишния концерт участие ще вземат дует "Ритон", Веселин Маринов, Орлин Горанов, Краси Аврамов, Деси Добрева, Драги Драганов и няколко много обещаващи млади звезди. Тя сподели, че ще има и има изненада за зрителите.

"Всеки концерт е различен, във всеки участват различни изпълнители, винаги договаряме заедно песните", добави тя.

"Винаги казвам, че нашите радиа много малко пускат български песни. Пренебрегва се българската музика и изобщо културата. Като че ли управляващите в последните 20-30 години не знаят какво значение има културата и изкуството за духовността ни. Това, че се неглижира, е много лошо", категорична бе тя.

А бюджетът за култура актрисата коментира така: "Преди културата беше на висок пиедестал, не беше както сега - в задния джоб на държавата".

Относно "Искри и сезони", които отново се развива вече на 28 години, Искра Радева призна, че се развива успешно, но настоя, че държавата изобщо не подкрепя частните формации.

"Винаги съм казвала, че от мига, в който направих театър "Искри и сезони" - усетих ,че най-хубавото нещо са свободата и независимостта", ведро допълни Радева.

Концертът ще се състои на 11 декември в зала 1 на НДК от 19:00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Аре стига!
    Как пък от ЛаСкала или Бродуей не реват за държавна подкрепа? Билетите за представленията им са продадени с месеци напред. Аз познавам хора, които летят до Италия замо заради едно представление. От нашите легендарни некадърници се чува само "дай, дай, още дай".
  • 1
    2
    А пък
    на мен предният джоб ми е скъсан и го барам на голо!
  • 1
    1
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Минаха времената на СОЦ-а когато държавата плащаше заплати и определяше културната политика. Сега всичко е на пазарен принцип и който е некадърен ще плаче за времето на соца когато некадърниците си падаха по равната мизерия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари