Искат постоянен арест за мъжа, залял жена и дете със запалителна течност

1
Обвиняемият е с богато криминално досие
Обвиняемият е с богато криминално досие

Обвиняемият е с богато криминално досие

Районният съд в Сливен се очаква днес да разгледа внесеното от прокуратурата искане за налагане на постоянна мярка задържане под стража на 36-годишен мъж от Сливен, който в петък миналата седмица заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете, припомня БНР. Районната прокуратура му повдигна две обвинения - за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство. Той е с богато криминално досие.

Според бившата му приятелка той е бил агресивен и болезнено ревнив. В петък сутринта, когато става инцидента тя води детето си на ясла с колата, когато той ги спира, вади шише със запалителна течност и ги облива.

"Започна да полива мен, при което се обърна да полива детето. Аз се опитах да му попреча до някаква степен и след това излязох от колата, когато течността беше излята цялата вътре – по таблото, по седалките, върху мен и върху детето ми. Той през цялото време ни се заканваше, че ще ни запали, ще ни изгори живи, той така или иначе щял да влиза в затвора и щял да ни излежи."

В началото на януари Районния съд в Сливен издава ограничителна заповед срещу извършителя да не доближава бившата си приятелка. Според разказа на пострадалата през петте години съвместен живот тя често е била удряна, дори и пред дето и.

"Да, имали сме доста случаи, когато ми е посягал, когато ме е удрял, дори пред детето, но аз бях с него от страх, за да не се случи точно това, което се случи преди няколко дни."

Жената сподели, че се страхува за живота си и този на детето, и се надява съда да го остави за постоянно в ареста днес.

"Шокът, който преживях онзи ден мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край."

Очаква се заседанието на съда да бъде в следобедните часове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари