Иран смята да купи бойни самолети Су-35 от Русия

0
САЩ заплашват с тежки санкции всяка страна, която търгува с иранските сили
САЩ заплашват с тежки санкции всяка страна, която търгува с иранските сили

САЩ заплашват с тежки санкции всяка страна, която търгува с иранските сили

Иран смята да купи от Русия бойни самолети Сухой - Су-35. Това заяви командващият военновъздушните сили на страната генерал Хамид Вахеди, предадoха от Франс прес, цитирани от БТА.

„Военновъздушните сили на Иран предвиждат закупуване на Су-35 от Русия, заяви генералът пред „Борна“, осведомителна агенция, свързана с министерството по въпросите на младежта и спорта.

САЩ заплашват с тежки санкции всяка страна, която търгува с иранските сили, по-специално с Корпуса на гвардейците на Ислямската революция, включени в техния списък с терористични организации.

Иран и Русия договарят от години доставка на руски изтребители Су-30 за Техеран, което Вашингтон също критикува.

„Покупката на Су-30 не е на дневен ред“, посочи впрочем генерал Вахеди.

„Надявам се в бъдеще да получим изтребители Су-35 от т. нар. поколение 4++“, добави той.

През 2007 г. Техеран и Москва сключиха договор за доставка на руски противоракетни системи С-300, но през 2010 г. Москва замрази сделката, прилагайки резолюция на Съвета за сигурност на ООН срещу иранската ядрена програма.

През 2015 г., малко преди сключването на международно споразумение за ядрената програма на Иран, Москва отново разреши доставката на С-300.

През май 2016 г. иранското военно ведомство заяви пред медиите, че страната вече „притежава стратегическата система С-300“.

На 9 август Русия изстреля ирански сателит за наблюдение, който според американския печат може да се използва от Москва в подкрепа на офанзивата ѝ в Украйна, но Техеран отхвърля тези предположения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    до 6
    Строежът е на 70 % от грубия строеж. А ти от Херо ханъм ли имаш данните? Ти какво понятие имаш от енергетика, в частност от ядрена такава, бе караварофил? И какви са сегашните изисквания за ефективност, защото АЕЦ Белене ще има точно такава ефективност, каквато има и ЕП-2 на АЕЦ Козлодуй, което ще рече 5 и 6-ти блок, каквато е и ефективността на ВВЕР технологията, а именно около 30-33% КПД при 100% мощност на реактора.
  • 2
    6
    В.П.
    А бе 5, кое от Белене е готово на 70% ? Ти май нямаш понятие от енергетика ! АЕЦ Белене е на 9% завършеност и 200% мътилка за ефективност ,при сегашните изисквания ! Вземай копейките ,но не се обаждай ,освен ако някой от бившето АОНСУ не те подгони за повече активност !
  • 2
    5
    до 3
    Виж сега, правиш една фундаментална грешка. Сравняваш круши с тикви. Турците имат политици, ние избираме путьовци. Турците гледат интересите на страната си, нашите тикви - собствените си банкови сметки. Ние се отказахме от Южен поток, от 4 готови ядрени мощности и два ядрени блока готови на 70 %, а турците си имат Южен поток, правят и шест засега ядрени енергоблока засега. Та, не е проблемът в НАТО и ЕС, проблемът е в тиквите, които така щедро ражда нашата земя! Така, че сравнението ти е неуместно.
  • 2
    4
    до 1
    Фъ 22 не се изнася за никого, а и от доста време не се произвежда. За послушни братчета от банановите републики има Фъ-16, които са на баснословни цени, нищо, че е образец от преди 50 години почти. Вижте за каква единична цена Полша плати Фъ-35 и сравнете с цената, на която ние евентуално в обозримото бъдеще ще имаме Фъ-16! Дано поне тогава да е музейна рядкост и да му се е вдигнала цената. За благодарност Локхийд-Мартин назначиха щерката на Каракачанов за някаква си там в европейския клон на фирмата. Прочие, детето е историчка.
  • 0
    3
    До 2
    И Турция като е член на НАТО как си купи зенитно-ракетни комплекси С-300 от Русия ? Даже преговаряха и за изтребители. Поляците пък щели да купуват Южнокорейски изтребители ... Това членство в НАТО нищо не значи, само явно политиците лъжат хората за осигуряване на договори с определени фирми или държави.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари