Иран: САЩ "ще бъдат ударени тежко", ако не бъде прекратен огънят в Газа

4
Мохамад Реза Ащияни​: Нашият съвет към американците е незабавно да прекратят войната в Газа
Мохамад Реза Ащияни​: Нашият съвет към американците е незабавно да прекратят войната в Газа

Мохамад Реза Ащияни​: Нашият съвет към американците е незабавно да прекратят войната в Газа

Иран заяви, че Съединените американски щати "ще бъдат ударени тежко", ако Вашингтон не наложи прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на министъра на отбраната на Иран Мохамад Реза Ащияни, цитирано днес от иранската осведомителна агенция Тасним.

"Нашият съвет към американците е незабавно да прекратят войната в Газа и да постановят спиране на огъня, в противен случай ще бъдат ударени тежко", заяви Ащияни.

След изненадващото нападение от страна на радикалната палестинска групировка "Хамас" на 7 октомври, при което бяха убити 1400 души на израелска територия, Израел отвърна с настъпление към ивицата Газа и непрестанни бомбардировки, припомня Ройтерс. Според Иран, който подкрепя движението "Хамас", САЩ имат "военно участие" в конфликта.

Арабските страни се обявиха за спиране на огъня, докато държавният секретар Антъни Блинкън настоява от името на правителството на САЩ за "хуманитарни паузи" в размяната на огън, защото цялостното му спиране би довело до прегрупирането на бойците на "Хамас" и ново тяхно нападение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Иван
    Те са толкова тъпи и прости,кухи кратуни са иранците,взривиха си собствен самолет,а пьк на краварите ще отмъщават, дрипльовци мрьсни
  • 3
    1
    А дано
    Ама мисля, че няма нищо да направят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари