Ирак счупи 50-годишен рекорд в износа на петрол

0
Страната изнесе петрол за 11,07 милиарда долара в контекста на поскъпване на суровината главно заради войната в Украйна
Страната изнесе петрол за 11,07 милиарда долара в контекста на поскъпване на суровината главно заради войната в Украйна Снимка: БГНЕС / Архив

Ирак, за който „черното злато“ е най-важният източник на доходи, счупи през март половинвековен рекорд, като изнесе петрол за 11,07 милиарда долара в контекста на поскъпване на суровината главно заради войната в Украйна, предадоха Франс прес и БТА

Втората страна износителка от ОПЕК, Ирак изнесе „100 563 999 барела за продажби на стойност 11,07 милиарда долара (10,02 милиарда евро), което са най-високите приходи от 1972 година“ – точно преди първия петролен шок от 1973 г., обясни ресорното министерство в комюнике. И добави, че през март страната е произвеждала дневно средно 3,244 милиона суров петрол.

Това са предварителни данни, „но окончателните цифри по принцип са същите или разликата е малка“, посочи днес пред АФП служител от министерството, пожелал анонимност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    Е, америка ги размаза, сега се облизва предоволно на техния петрол. Само че на това брутално лицемерие никой не обръща внимание, на нея и е позволено да бомбардира и да граби ресурси след това. Но "РОССИЯ ТАК НЕ РАБОТАЕТ", с нея такова разграбване няма да се получи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари