Йордан Цонев: Тази шизофрения в политиката няма как да продължи

0
Накъде ГЕРБ води страната с тази коалиция
Накъде ГЕРБ води страната с тази коалиция Видео: NOVA

Напрежението между институциите не е полезно за страната и за българските граждани”.

Това каза в ефира на „Здравей, България” депутатът от ДПС Йордан Цонев в коментар по темата за разменените напоследък реплики между президента и членове на правителството, предаде NOVA.

Народният представител разкритикува поведението на Обединените патриоти и заяви, че те, в лицето на партия „Атака”, се опитват да променят пътя на България.

Истинският конфликт е в това накъде ГЕРБ води страната с тази коалиция”, каза Цонев. И допълни, че управляващата партия може истински да се разграничи от спорните позиции на Патриотите само като се откаже от тях като коалиционен партньор.

Тази шизофрения в политиката няма как да продължи. ГЕРБ дължат отговори на европейските и натовските ни партньори. А националната ни сигурност зависи не от това колко самолета ще купим, а колко лоялен член на НАТО и ЕС сме”, каза още депутатът от ДПС.

Той коментира и последния доклад на неправителствената организация „Репортери без граници”. В него е записано, че България е на 111-о място по свобода на пресата в света, продължава да пада в индекса и е на най-ниската позиция в сравнение с другите страни-членки на ЕС.

Аз, като политик, казвам, че имам свобода на словото. Ходя във всички медии и никой не ме е ограничил да изказвам мнението си”, категоричен бе Цонев. Той допълни, че „клепането на България трябва да е с граници”.

Политикът коментира и темата с показния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. Цонев призова да се даде време на новата структура КОНПИ, за да се види как тя върши работата си.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари