Инж. Иван Иванов отново ще оглави Българската асоциация по водите

0
Предшественикът му не се кандидатира повторно
Предшественикът му не се кандидатира повторно Снимка: БАВ

Инж. Иван Иванов отново застава начело на Българската асоциация по водите (БАВ)

Той беше категорични избран за председател на асоциацията от нейните членове на Общото отчетно-изборно събрание на БАВ, което се проведе на 4 април 2022 г. в София. Предшественик на инж. Иванов е проф. д-р инж. Димитър Аличков, който не се кандидатира повторно, пише агенция Фокус.

Двамата председатели на БАВ, бившият и новият, се обединиха около това, че водещото в тяхната работа винаги е било оказването на подкрепа към гилдията. Според тях обаче, за да бъде Българската асоциация по водите максимално полезна на работещите във ВиК отрасъла и водния сектор като цяло, ангажираните в бранша също трябва да бъдат активни и да участват в процесите.

Заместник-председатели на БАВ за новия мандат остават инж. Благой Козарев, „Райкомерс Конструкшън“; инж. Георги Владов, ВиК – Видин и проф. д-р инж. Петър Калинков, УАСГ.

Инж. Иванов е председател на „Български ВиК холдинг“ ЕАД до лятото на 2021 г. Решението за създаването на холдинга е взето от Министерския съвет през януари 2020 г.

Преди това инж. Иванов е председател на Българската асоциация по водите, от 2012 до 2020 г.

Оглавява Фондация „Европейско сътрудничество за бенчмаркинг“ (ЕВС Foundation), за 2018 г. Бил е изпълнителен директор на сдружение „Индустриален клъстер подземна инфраструктура” (ИКПИ). Член е на УС на Европейската федерация на националните асоциации по ВиК услуги (EurEau). Представител е на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“.

Завършва Френската гимназия в София и Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ). Магистър е по бизнес администрация от Франкофонския институт по администрация и управление (IFAG) в столицата и от Американския университет в България (AUBG). Специализира във Висшия национален институт за химични технологии (ENSIGC) в Тулуза, Франция.

Зает е в областта на водния сектор и ВиК отрасъла от 1999 г., като 11 години работи в „Софийска вода” АД, където заема постовете главен секретар и прокурист.

Останалите членове на УС на БАВ са:

инж. Ангелина Александрова – „Водоканалпроект“;

д-р инж. Атанас Паскалев, „Аквапартньор“ ЕООД;

доц. д-р инж. Борис Цанков, УАСГ;

Валентин Вълканов, ВиК – Варна;

Владимир Стратиев, „Софийска вода”;

проф. д-р инж. Ганчо Димитров, УАСГ;

инж. Ганчо Тенев, ВиК – Бургас;

проф. д-р инж. Димитър Аличков, УАСГ;

доц. д-р инж. Ирина Костова, УАСГ;

проф. д-р инж. Ирина Рибарова, УАСГ;

инж. Красимир Стоянов, HTI България;

инж. Николай Куюмджиев, „Пайплайф България“;

проф. д.т.н. инж. Румен Арсов, УАСГ;

д-р инж. Сава Савов, ВиК – Русе;

инж. Огнян Кулишев, ВиК – Пловдив.

Съставът на Контролния съвет остава същият:

Ангел Престойски – ВиК ООД, Враца, председател;

Диана Младенова – ДМ Арматурен ЕООД;

Димитър Марковски – Вило България;

инж. Емил Димитров – „Амиантит Пайп Системс“;

Емил Матев – „Юроком 2000“ ООД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари