Инж. Диана Иванова стана Директор на годината

2

Инж. Диана Иванова – Директор на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе получи престижния приз „Директор на годината – 2018“ като най-добър социален партньор след номинация в Националния конкурс на Синдиката на българските учители.

Наградата бе връчена в гр. София на 14 декември 2018 г. на тържествена вечеря, организирана за участниците в Тридесет и осмия Синдикален съвет на Синдиката на тема „Хуманизма в образованието“ и за номинираните в заключителния етап на Националните конкурси на СБУ за 2018 г. – „Най-добър социален партньор – кмет“, „Най-добър социален партньор – директор“, „Синдикалист на годината“ и „Журналист на годината“.

Д. ик. н. Янка Такева – Председател на Синдиката на българските учители в България лично връчи наградата на г-жа Иванова с емоционално приветствие.

Инж. Диана Иванова от 1998 г. успешно преодолява предизвикателството да бъде директор на образователна институция. Първото извънстолично професионално девическо училище, днес Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ - град Русе, е с утвърдена визия на бутиково, индивидуално училище, което отговаря на нуждите на съвременното общество от квалифицирани специалисти, както и на необходимостта от стимулиране развитието на малкия и среден бизнес в града и областта.

„Вярвам, че разбирането ми за училището като жизнено пространство, в което се градят основите на екипност и доверие, съсредоточавайки се не само към тесни стратегически цели, но и към социални, интелектуални и други форми на човешкия капитал, е модел за висок професионален стандарт. С оптимизъм и енергия моделирам споделената визия за училището и перспективите за развитие, провокирам промените в атмосфера в гимназията - система от колективни ценности, свързани с образованието като цяло. Успешната формула на управлението ми е резултат от осъзнаването, че работата с деца е мисия и кауза, която утвърждава Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе, като УЧИЛИЩЕ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.“ – споделя инж. Диана Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари