Инцидент между ТИР и фирмен автомобил на пътя Русе - Бяла

3
Тирът се обърна, а колата спря в дърво
Тирът се обърна, а колата спря в дърво Видео: Русе Медиа

Тирът се обърна, а колата спря в дърво 

Катастрофа между румънски ТИР и фирмен лек автомобил затрудни движението по пътя Русе-Бяла след разклона за Пиргово. На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, като по първоначална информация няма сериозно пострадали. При единия шофьор обаче е установена положителна проба за алкохол, информира Русе Медиа.

Лекият автомобил „Рено“ се е движил в посока Бяла, когато се е ударил с камиона. Версиите, които представят участниците в инцидента, са две. Според едната колата е навлязла в насрещното движение, където се е засякла с предната гума на камиона. При закачането между двете превозни средства тирът е загубил управление. Мантинелата не е успяла да го спре, излязъл е от пътя и се е обърнал в дерето. Тирът е пътувал към Румъния и е превозвал климатици. Леката кола пък се е унесла още малко и се е ударила в крайпътните дървета.

Според другата версия, споделена от близки на шофьора на автомобила, камионът без видима причина е навлязъл в лентата на леката кола и е последвал удар. Хората смятат, че румънският шофьор е задрямал зад волана.

Направените проби за алкохол обаче са показали, че водачът на „Рено“-то е в нарушение. Макар и около 10 часа сутринта, дрегерът е показал 0,76 промила.

Участъкът, където е станала катастрофата, е с ограничение на скоростта 70 км в час. Той е сигнализиран допълнително с временни знаци за ремонтни дейности и 60 км в час, тъй като се извършва почистване на крайпътните канавки.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват от органите на реда. Следобед се чака да пристигне друг камион от Румъния, на който да бъдат претоварени климатиците. Дотогава те ще се охраняват от полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари