Инициатива в Унгария осигурява безплатни почивки на онкоболни хора

0
Болестите струват пари
Болестите струват пари Видео: NOVA

Болестите струват пари

Инициатива в Унгария осигурява безплатни почивки на хора с онкологични заболявания.

Болестите струват пари, както разбира и унгарката Марика Туш. Преди години тя е диагностицирана с рак на гърдата. Заболяването натоварва не само здравето ѝ, но и семейния бюджет. Оставали са малко средства за луксозни неща като пътувания. Благодарение на една унгарска инициатива обаче, Марика вече може да отиде на почивка. Тя пътува със семейството си до езеро, което се намира на около 70 км от родния ѝ град Мишколц. Дестинацията не е толкова далеч от дома ѝ, но пък това преживяване е достатъчно, за да избяга Марика поне за кратко от проблемите си.

Благодарение на инициативата „Цайтхаус”, на семейството не се налага да плаща за настаняване.

Семейството на Золтан Стогичас от миналата година отдава ваканционния си дом под наем. Малко след като започнали, семейството било попитано дали би желало да отдава къщата за благотворителни цели.

Веднага казахме „да”. От една страна, можем да си позволим да помагаме на хората. И от друга, винаги е приятно да видиш, че носиш радост на другите - особено на тези, които се нуждаят от нея”, споделя Золтан, цитиран от NOVA.

Всичко това е организирано от унгарец, който вече не живее в родината си, а в Нова Зеландия. Тамаш Дравай за първи път чува за проектите за почивки за болни хора в своя квартал в Нова Зеландия. Дравай дълго време мислил за подобен проект в родната си Унгария. Когато баща му умира от хронично заболяване, идеята се превръща в реалност.

За по-малко от година „Цайтхаус” вече е осигурил 170 нощувки за болни хора, които се нуждаят от почивка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари